Ali Yalçın: Sadece üyemize değil, ülkemize de kazandırıyoruz

Ali Yalçın: Sadece üyemize değil, ülkemize de kazandırıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, verdikleri mücadeleyle temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında yol açtıklarını, ülkenin dönüşümüne kayda değer katkılarda bulunduklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, verdikleri mücadeleyle temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında yol açtıklarını, ülkenin dönüşümüne kayda değer katkılarda bulunduklarını söyledi.

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Ali Yalçın, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek, özverili çalışmalarından dolayı teşkilata teşekkür etti.


Nitelikli çalışmalara imza attıklarını belirten Yalçın, “Yaptığımız çalışmalar, sadece dar bir alana sıkışmış çalışmalar değil. Hizmet sendikacılığı diyerek, ücret sendikacılığının yanına bir paragraf açtık. Akademik zeminde rekabeti önemseyen erdemli bir sendikal anlayışla, sendikal hayatta destanlar yazdık. Sadece üyelerimize değil, ülkeye ve kadim medeniyetimize de kazandırdık. Bundan sonraki yolculuğumuz da bu güzergâhta seyredecektir. Memur-Sen, bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin temini noktasında, yol açma, yol alma noktasında şimdiye kadar bedenini ortaya koymuş ve ülkenin dönüşümüne çok önemli ve anlamlı katkılarda bulunmuştur, bulunmaya da devam edecektir” dedi.

Örgütlenmenin önemine dikkat çeken Yalçın, “Bediüzzaman’ın dediği gibi, üç tane biri alt alta koyup topladığınız zaman üç eder, ancak yan yana koyduğunuz zaman yüz on bir eder ve daha güçlü olmayı, daha heybetli olmayı simgeler. 28 Şubat postmodern darbesinde, bir milyon üyeyle alanlara çıkamamanın, bir milyon üyeyle meşru hükûmetin yanında duramamanın üzüntüsünü yaşamıştık. Eğer bir milyon üyemizle o gün var olsaydık, ülkenin seçilmiş hükümetini darbeyle indiremezlerdi. O gün yanlış yerde duranlara hesap sorarak bugünlere geldik. 15 Temmuz’da daha haince gelen darbeciler karşısında, olayın geliştiği ilk anlarda bunun işgal girişimi olduğunu ifade ederek ilk sesi verdik. Millet iradesinin yanında olduğumuzu bildirdik ve tüm teşkilatımıza ‘gün bugündür, zaman bu zamandır, haydi alanlara’ dedik ve 1 milyon üyemizi alanlara davet ettik. Şükürler olsun yüz akıyla 16 Temmuz’a çıktık” şeklinde konuştu.
 


AB Brüksel’de çadır açanların sırtını sıvazlıyor

Ali Yalçın, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin geçici süreliğine askıya alınması yönünde tavsiye kararıyla ilgili olarak, “AB kendi çöküntüsünü, iç tartışmalarını ve sıkıntısını gündemden düşürmek için Türkiye’yi gündemine alarak, kendi sorunlarını perdeleme yöntemini denemektedir” ifadelerini kullandı.

AB’nin, terörle mücadele konusunda Türkiye’yi desteklemesi gerekirken terörü desteklediğini kaydeden Yalçın, “Brüksel’de çadır açanlara, bu millete meydan okuyanlara, sokaklarda kendilerini bombalarla patlatarak milletin canına kasteden ve bu ülkede şehit verilmesine neden olanların sırtını sıvazlayan AB ülkeleri Türkiye’ye nota vermeye, ayar vermeye çalışıyorlar akılları sıra” diye konuştu.

Daha sonra Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Yalçın, hizmet binasının hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.