Ali Yalçın, Yöneticilikte Sınava Karşı Mı?

Ali Yalçın, Yöneticilikte Sınava Karşı Mı?

Ali Yalçın "Müdür yardımcılarını/başyardımcılarına sınav dayatmak; görev süresini dört yıl olarak belirleyip sonrasını adaylar açısından belirsiz bırakmak, yönetici görevlendirme sürecinde yeni sorun alanları oluşturacaktır" dedi.

Emre Polat / kamupostasi.com

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da katıldığı ziyarette Genel Başkan Ali Yalçın, 64. Hükümette tekrar Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı’yı tebrik etti.

Yönetici görevlendirme yönetmeliği yeniden ele alınmalıdır

İdari yargı mercilerince verilen kararlar sonrası yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişikliğin elzem hale geldiğini ifade eden Yalçın, “Ekim 2015 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik, beraberinde yeni sorunları da getirmiştir. Yöneticilik tecrübesini, bilgi birikimini değerlendirmeyi, kurumsal hafızanın devamlılığını göz ardı ederek tüm müdür yardımcılarını/başyardımcılarına sınav dayatmak; görev süresini dört yıl olarak belirleyip sonrasını adaylar açısından belirsiz bırakmak, yönetici görevlendirme sürecinde yeni sorun alanları oluşturacaktır. Bu nedenle mevcut yöneticilerinin bilgi birikimlerini ve tecrübelerini koruyacak bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu ortadadır” diye konuştu.

Sayın Yalçın'ın ifadesinde yer alan "Görev süresini dört yıl olarak belirleyip sonrasını adaylar açısından belirsiz bırakmak, yönetici görevlendirme sürecinde yeni sorun alanları oluşturacaktır" cümlesine aynen katılıyoruz. Çünkü, her dört yılda bir yöneticilerin tekrar sınava girmesi mantıklı gözükmüyor. İlk görevlendirmede sınav yapılmalı, sonraki görevlendirme ve yer değişikliklerinde hizmet puanı vb. konular esas alınmalıdır. 

Ancak, pek katılmadığımız cümleler de var.

Sayın Yalçın'a soruyoruz; bahsettiğiniz kurumsal hafıza bir kaç yıl öncesinde bu kadar önemli değil miydi? Onbinlerce okul müdürü bir günde çıkartılan yönetmelikle görevden alınıp sürgün edilmedi mi? Yine on binlerce müdür yardımcısı sınavla kazandıkları yöneticilik görevlerinden bir günde alınmadı mı? 

O zaman bu meşhur "Kurumsal hafızanın devamlılığı" ilkesi neredeydi? 

Madem yeni yönetmelikte sıkıntılı alanların olduğunu düşünüyorsunuz, buyurun açıklayın. O alanlar hangileri? 

Yoksa o alan sadece müdür yardımcılığının sınav puanına göre atanması kriteri mi? 

Kaynak: www.kamupostasi.com

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum