Ali Yalçın: Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmak

Ali Yalçın: Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmak

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şubesi’nin düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in 1 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederek, “Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin sorunlara çözüm bulmaya, dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladığını, terör koalisyonuna karşı büyük bir mücadele yürüttüğünü belirterek, “İşte bunun için Türkiye hedef oluyor. Batılı ülkeler, terörü lanetlemek yerine destekliyor, Türkiye’ye karşı da tavır alarak yaptırım uygulamaya çalışıyor. Terörü teşvik edenler bizi tehdit etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Adaletli bir dünyanın inşası için anahtar Türkiye’dir” dedi.

Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şubesi’nin düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in 1 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederek, “Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir. Bu millet, hiç kimsenin cemaatine, cemiyetine, vakfına, derneğine, platformuna bakmaksızın bir çatı altında aynı refleksle hak ve özgürlük merkezli bir yaklaşımla toplanmayı başardı. Memur-Sen ailesi, bir milyonluk üyesiyle örgütlülüğü en iyi şekilde temsil ettiği için bu ülkede yol alınıyor, yol açılıyor ve mesafe kat ediliyor. Onun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Destansı direniş tüm dünyaya örnek oldu

15 Temmuz’da millet olarak örnek bir duruş ve destansı bir direniş sergilediklerini kaydeden Yalçın, “Mısır’da Mursi’ye yapılan darbe, 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilmeye çalışılsaydı, başarısız olurdu. Çünkü 15 Temmuz direnişi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşaların kalkışmasını başlarına yıkmıştır. Türkiye darbeye karşı destansı bir duruş örneği sergilemiştir” ifadelerini kullandı.
 

Batı, terörü lanetlemek yerine destekliyor

Türkiye’ye karşı oynanan oyunların büyük olduğunu ve sürekli devam edeceğini dile getiren Yalçın, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) alınan tavsiye kararını eleştirdi. AP’nin terörü desteklediğini söyleyen Yalçın, “Türkiye ayağa kalktı. Sorunlara çözüm bulmaya başladı. Dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladı. Terör koalisyonuna karşı da büyük bir mücadele yürütüyor. İşte bunun için Türkiye hedef oluyor. Batılı ülkeler, terörü lanetlemek yerine destekliyor, Türkiye’ye karşı da tavır alarak yaptırım uygulamaya çalışıyor. Terörü teşvik edenler bizi tehdit etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Adaletli bir dünya için tek seçenek Türkiye’dir” diye konuştu.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulları, üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda, bu yıl emekli olan eğitimcilere plaket takdim etti.
 

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu’nu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve İl Sağlık Müdürü Mesut Turan’ı ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

Yalçın, son olarak, Birlik Haber-Sen eski İl Temsilcisi Şahap Yurtalan’a, eşinin vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu. 
 











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum