Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Talebi

Ali Yalçın'dan Bakan Yılmaz'a Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Talebi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret ederek, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat konusunu görüştü.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret ederek, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat konusunu görüştü.

Ali Yalçın, görüşmede, sözleşmeli öğretmenlik konusundaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, “Denenmiş ve vazgeçilmiş bir uygulamaya tekrar dönülmüş oldu. İlerleyen günlerde, önceden yaşanan bazı sorunlarla tekrar yüzleşmiş olacağız. Öğretmen istihdamı konusunda sözleşmeliliğin çözüm olarak görülmesini ve mülakat konusunun da bu süreçte Türkiye’nin yaşadığı durumdan kaynaklı olarak tercih edilmiş olmasını tekrar değerlendirmeye ihtiyaç var” dedi.

Konunun çok fazla tartışılmadan Kanun Hükmünde Kararname ile uygulamaya konulduğunu belirten Yalçın, “Başlangıçta üç katı insanın mülakata alınması, mülakat sonrası işe alınanların iki katının dışarıda bırakılması, ‘ben neden dışarıda kaldım’ diye iç sorgulamaya neden olacaktır. Bu durum beklenmedik fotoğraflarla karşılaşmamıza neden olabilir. 15 bin değil, 30 bin öğretmenin alındığı yerde mülakat sonrası 60 bin insan olacaktır. Mülakattan geçemeyen kitle bir süre sonra 100 binlerle ifade edilebilir. Bu aynı zamanda uzun vadede bir sosyal risk demektir. Öğretmenler için adaylık süreci içerisinde zaten bir mülakat ve yazılı mevcutken, ikinci bir mülakata ihtiyaç duyulmamalıdır. Türkiye 15 Temmuz’u yaşadı ve kamuda hızlı açığa almalar var. Devletin güvenliğinin sağlanması için FETÖ’nün kamudaki uzantılarının görevden uzaklaştırılması, devletin ve milletin güvenliği için elzem bir konudur. FETÖ elemanlarının kamudan uzaklaştırılmasına destek veriyoruz. İhanete merhamet daha büyük bir ihanete kapı aralar, bu konuda Eğitim-Bir-Sen olarak duruşumuz nettir” şeklinde konuştu.

Kamuda açığa alma sürecinin sağlıklı ve hızlı neticelendirilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, şunları söyledi:

“Paralel ihanet çetesi FETÖ, kripto halleriyle güven ortamını yerle bir ederek, bu ülkenin başına çok büyük bir dert açmıştır. Bu süreçte masum insanların mağdur edilmemesi, suçu sübut olanların derhal kamu görevinden çıkarılarak güven ortamı oluşturulmalı, adalet tesis edilmelidir.”

Yılmaz: Kılı kırk yarıyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “İşaret ettiğiniz bazı tespitlerinizi ve bazı konuları çok dikkate değer buldum. Bazı kaygılarınız çok yerindedir. Kamudan açığa almalar ve atılmalar konusunda suçsuz bir insanın mağdur duruma düşmemesi için kılı kırk yarıyoruz, çok özenli bir çalışma yapmaya gayret ediyoruz. Hükûmetimizin de bu konulardaki yaklaşımı kamuoyuna yansıdı, endişe edilmemelidir” diye konuştu.

Görüşmede, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla da hazır bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.