Ali Yalçın'dan İsmail Koncuk'a Sert Cevap

Ali Yalçın'dan İsmail Koncuk'a Sert Cevap

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'a facebook hesabından Cevap Verdi.

ANLAMADA ÖZÜRLÜ ÇARPITMADA MARİFETLİ SENDİKA BAŞKANINA!

Bir sendikanın ve konfederasyonun başkanı katıldığı bir televizyon programında; "Bir sendikanın çıkıp ta öğretmen verimliliğini artıracak diye, böylesine anlamsız faydasız bir sistemi, rotasyon sistemini savunmasını anlayabilmek mümkün değildir" diyerek, aklı sıra şahsımı rotasyonu savunan kişi konumuna itmeye, rotasyon sonucu oluşabilecek muhtemel problem olursa oradan nemalanmaya ve şahsımı/sendikamı köşeye sıkıştırmaya kalkıyor.

Rotasyon konusunda tavrımız nettir ve demeçlerimiz, sitemize aldığımız haberler bu konuda çekincelerimizi ön plana çıkarmaktadır. Rotasyon ve "Verimlilik" cümlesini nereden alınmış ve üzerimize monte edilmeye çalışılıyor diye araştırdım. 17.03.2015 tarihli 'Haber Türk' kanalında rotasyona ilişkin verdiğimiz demeçte geçen bir cümlenin tamamının alınması yerine cımbızlanarak çarpıtma yapıldığını ve algı operasyonuna girişildiğini gördüm. Demecin ilk bölümünde; fakat bu yaklaşımlar kıymetli yaklaşımlar" ama diye devam eden demeç yarıdan kesilmiş burası net anlaşılıyor.Keşke televizyon cümleyi kesmeyip verseymiş.

Aynı haberde geçen ve yer değişikliği verimliliği artırır mı diye sorulan soru üzerine verdiğim cevap: "Verimliliği artırır mı? Tabi ki, "tebdili mekanda ferahlık vardır" derler. Dolayısıyla yer değişikliğinin insanlar üzerinde olumlu etkileri vardır. Kendi isteği doğrultusunda yapılmazda bu resen yapılırsa, bu konuda çalışma veriminin artırılması düşünülürken verimin daha da düşürülmesine ve kişinin kişisel sorunlarıyla boğuşmasına vesile olur."

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği kendi istekleri doğrultusunda yapıldığında memnuniyet, resen yapıldığında ise mağduriyet doğurabilmektedir. Demecimizde kast ettiğimiz şey kişinin kendi isteği ile tayin istemesi menuniyetini artırır. Ama bunu zorlayarak/resen göndermek verimini düşürür ve kişisel bazı problemler yaşamasına neden olur. Bu cümle bu kadar net anlaşılırken anlamada özürlü ama çarpıtmada maharetli olan bir sendika ve konfederasyon başkanının acaba buradan ekmek çıkarabilir miyim arayışına girmesi beni şaşırtmadı doğrusu. Rotasyon konusunda Ali Yalçın ne düşünüyor diye düşünenlere önerim; rotasyona kaynaklık teşkil eden 18- 20 Kasım 2011 tarihleri arasında, Antalya'da yapılan “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı"nın genel kurulunda Eğitim-Bir-Sen adına yaptığım konuşmadır.

İlgili sendika başkanına önerim: Madem geriye dönük bir şeyler bulabilir miyim arayışına girmiş araştırıyorsun o zaman az daha eşele ve o konuşmayı bulup yayınla.

Beyler sendikacılık yapacaksanız sadece sendikacılık yapın. Yok çamur atmayı sendikacılık sanıyorsanız bu yol, yol değil. Anlıyorum ki; her yıl tutulduğunuz gibi bu yıl da "Mayıs Sendromu"na girmişsiniz.

Size söyleyeceğim şey:Hiç boşa uğraşmayın korktuğunuzla yüzleşeceksiniz.

İŞTE ÇARPITMAYA ÇALIŞTIKLARI İLGİLİ TELEVİZYON HABERİNİN VİDEOSU:

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum