Ali Yalçın'dan TV NET'e Önemli Değerlendirmeler

Ali Yalçın'dan TV NET'e Önemli Değerlendirmeler

Ali Yalçın'dan TV NET'e Önemli Değerlendirmeler

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçn; TV NET’e Önemli Başlıkları Değerlendi.

Okul Fobisi, TEOG Yerleştirmeleri, Öğretmenleri ve Velileri Bekleyen Sorumluluklar, Seçmeli Derslerdeki Öğretmen İhtiyacı ve İlahiyat Mezunlarının Yaşadıkları Sıkıntılar,Okullarda Mescid ve Öğrencilerin Kılık Kıyafet Yönetmeliğindeki “Başı Açık” İbaresi Dolayısıyla Yaşadıkları Sıkıntılar gibi başlıkları TV NET’e Değerlendirdi.

 

 

Ali Yalçın’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

  • Bugün itibariyle 16, 5 milyon öğrenci okula başladı.
  • Okula yeni başlayan çocuklar bazı sıkıntılar yaşamış olabilirler. Aileler çocuklarını dinlesinler. Sabırla cevap versinler.
  • Öğretmenler açısından da ilk günler, kargaşa ve karmaşa durumunda olabilir. Doğrusu biraz stresli bir dönemdir.  Öğretmenlerimiz bu ilk günlerde, nöbetçi öğretmen titizliği ile hareket etmeli.
  • Tenefüs saatleri  yeni düzenleme ile 10 dakika olmuştur. Buna destek veriyoruz. Olumlu bir adımdır.
  • Bazı sınıflarda ders sürelerinde farklılıklar var. Örneğin aynı okulda 9. , 10., 11. Ve 12. Sınıflarda ders saatleri farklı. Bir sınıf günde 7 saat ders işlerken, başka bir sınıf 8 saat ders işlemektedir. Bu durumda, bazı sınıfların dersleri erken bitmektedir. Bu durum bazı kargaşalara neden oluyor olabilir. Örneğin  servis hizmetinden yararlanan öğrencilerin okuldaki beklemeleri gibi. Bu öğrenciler beklerken bazı sorunlar yaşanabiliyor.
  • 4+4+4 ve sonrası dönemi destekliyoruz. Ufak tefek aksaklıklar gayet doğal. Eğitim deyince, burada geniş bir kitleden bahsediyoruz. Sistemin oturması ve işlemesi zaman alabilir. Bu süreçte bazı resterasyonlar doğal.
  • TEOG’da yeni kayıtlarda sıkıntılar yaşandı. MEB bu sıkıntıları nakillerle atlatmayı düşünüyor, isabetli bir karar doğrusu.
  • Seçmeli derslerde öğretmen sıkıntıları. Yeterince din öğretmeni yok. Okullar zor durumda kaldı. Yeni atanan öğretmenlerde din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde başvurular düşük  kalıyor. Bunun nedeni, İlahiyat fakültelerindeki 28 şubat ayarının henüz düzeltilmemiş olmasıdır. İlahiyat fakültelerindeki pedagojik formasyon sıkıntısı devam ediyor.
  • Buradan MEB’e ve YÖK’e çağrıda bulunuyoruz.  İlahiyat Fakültelerinde pedagojik formasyon derslerini, önceden olduğu gibi müfredatın içine çekin. Çünkü İlahiyat Fakülteleri Bu alandaki öğretmen ihtiyacının karşılanmasında tek kaynak teşkil ediyor.
  • İbadethaneler ile ilgili MEB’in adımlarını olumlu buluyoruz.
  • Buradan sizin aracılığınızla MEB’e talepte ulunmak istiyoruz; Öğrencilerin yaşadığı başörtüsü sorununu çözünüz. İmam Hatip Ortaokulu ve Liseleri haricindeki okullarımızda, başörtüsü sorunu devam ediyor.  Yönetmelikteki başı açık ibaresi devam ediyor. Kamuda sorun çözülmesine rağmen bu durum MEB’e yansımadı.
  • MEB’in “Sadece Kur’an-ı Ker’im derslerinde başörtüsü örtülebilir…” yaklaşımı, karikatür bir yaklaşımdır, özgürlüklere ket vurulmaz. 

TurkiyeEgitim.Com özel haber

Haberin Videosu:

2-031.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum