Ali Yalçın'ın Balkanlara Açılımı Deva Ediyor

Ali Yalçın'ın Balkanlara Açılımı Deva Ediyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPSH) 25. kuruluş yıldönümü programına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPSH) 25. kuruluş yıldönümü programına katıldı. Tiran’da gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara ve uluslararası delegasyona hitap eden Ali Yalçın, “BSPSH, sendikal örgütlenmenin bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdiğine dair önemli bir örnektir” dedi.
 



Üstlendiğiniz misyonu önemsiyoruz

1991 yılında komünizmin baskıcı yönetimine karşı eylemleriyle mücadele eden BSPSH’nin çok önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Yalçın, “Sizin açlık eylemleriniz, kitlesel eylemleriniz bu baskıcı rejimin yıkılıp yerine bağımsız ve özgür Arnavutluk’un kurulmasında başat rol oynadı. Film gösteriminizde bu sürecin tüm detaylarını da gördük. Sizler bir ülkenin kaderini değiştirdiniz. Sendikal örgütlülüğün ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Sendikal örgütlülüğün bir ülkeye bağımsızlığını getirecek kadar önemli olduğunu tüm dünyaya anlattınız. Bu yönüyle sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 


İş birliği alanlarımızı geliştirmeliyiz

Memur-Sen ve BSPSH’nin daha yakın ilişkiler içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “900 bini aşkın üyesiyle Memur-Sen Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşudur. Medeniyet coğrafyamızda yer alan Balkan ülkelerini son derece önemsiyoruz. Sizlerle daha yakın ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Biliyorsunuz İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy aslen Arnavut’tur. Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy’u bu sene farklı bir organizasyonla anmak istedik ve Arnavutluk’ta ‘Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu’nu gerçekleştirdik” diye konuştu.
 


Yalçın, konuşmasının sonunda, Genel Başkan Gezim Kalaja’nın şahsında BSPSH üyelerine teşekkür etti. Yalçın, çeşitli sendikaların temsilcileriyle ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.