Almanya'da Yeşilçam Nostaljisi

Almanya'da Yeşilçam Nostaljisi

Karlsruhe Türk Müziği Korosu ‘KATÖD Bahar Konseri’ Çok Beğenildi!

TC. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nce kurulan 1955 yılı menşeli ‘Karlsruhe Türk Öğrenci Derneği (KATÖD) Gençlik Korosu’ ila Karlsruhe Türk Müziği Korosu aylar süren yoğun çalışmalar neticesinde ilk büyük konserini 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 19.00’da ‘Stephansaall Karlsruhe’ de verdi.

 

YEŞİLÇAM NOSTALJİSİ MAZİYE GÖTÜRDÜ

‘Bahar Konseri’ adıyla takdim edilen müzik şöleninde Türk Sanat Müziğin unutulmaz eserleriyle birlikte 1970´li yıllara damga vuran Yeşilçam sinema müziğin eserleri büyük bir ustalıkla yorumlandı. Ataşelik müzik eğitimcisi Ahmet Ceylan ile müzisyen Bahri Eğribaş yönetimindeki konsere ilgi büyük oldu.

 

“HAYDİ, TÜRKÇE KONUŞ BENİMLE!” KAMPANYASI CANLILIK GETİRDİ

Konsere katılan 200 kadar sanatsever; enfes şarkılarla Türk sanat müziğinin makamları eşliğinde yolculuk yaptı. Konserde açılış konuşmasını yapan Karlsruhe Eğitim Ataşeliği müzik eğitmeni Ahmet Ceylan “Haydi Türkçe Konuş Benimle” kampanyası ile Baden bölgesinde;  dil, kültür, eğitim, müzik ve sanat çalışmalarında büyük bir canlanma olduğu belirterek, kampanyanın olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi.

 30-05-2016

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ DİLİNİ, KÜLTÜRÜNÜ, TARİHİNİ, MÜZİĞİNİ ÖĞRENSİN İSTİYORUZ

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Katöd e.V. ve KTMK e.V.’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında Segâh makamında eserler ve ikinci bölümde Yeşilçam film müzikleri ile eskiye bir gezi olacağını söyleyerek, “Çocuklarımız bu çalışmalar ile burada,  müziğimizin en güzel örneklerinin sergilendiği bu oratmda, müzik aracılığı ile medeniyetimizi, dilimizi, kültürümüzü, vatanını, milletini, mensubu bulunduğu medeniyetinin nüvelerini bilsin, asimile olmasın, bir ayağı sürekli Türkiye’de olsun istiyoruz. Almanya’da öz benliğini koruyarak en iyi eğitimleri alsın ve en nitelikli meslekleri en başarılı bir şekilde ifa etsin istiyoruz” diye konuştu.
30-05-2016
ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TÜRK SANAT MÜZİĞİNDE SES GETİRDİ!
İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Segah makamından eserler içinde ´Segah Peşveri´, Tüti-i Mu´cize-Güyem Ne Desem Laf Değil´, ´Dilde Sevda Sinede Dağ-ı Firak´, ´Kırdın Ümidimi Yıktın Şu Gönlümün Lanesini´, ´Ayrılık Yaman Kelime´, ´Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım´, ´Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim´, Düştü Enginlere Bir İnce Hüzün´, ´İncecikten Bir kar Yağar´,´Kuş Olup Uçsam Sevgilimin Diyarına´, ´Açılır Gonca Gül Yar´, ´Sen Her Dem Anıyorum´ ud, ney, yaylı tambur, perküsyon, kanun eşliğinde yorumlandı.
30-05-2016
KONSER AYAKTA ALKIŞLANDI!

Konser´in ikinci bölümünde Yeşilçam sinema filmlerinin unutulmaz müzikleri eski sinema filmleri projeksiyon gösterimiyle izleyenleri maziye götürdü. . Çoğu izleyenlerinde eşlik ettiği şarkılar içinde´Boş Çerçeve´, Kalbimi Kıra Kıra´,´Seven Ne Yapmaz´,´Sevemedim Kara Gözlüm´,´Ne Çıkar Bahtımızda´, ´Arım Balım Peteğim´, ´Herşey Bitmiştir Artık´, Benim Gözüm Sende´, ´Aşkınla Yana Yana´, ´Bir Sevda Geldi Başıma´, ´Aşkın Kanunu´ koronun solo sanatçıları Simge Deniz, Serpil Sis, Rümeysa Candan, Emel Yörüker, Erda Gül, Sinan Türkmen, Ercan Osmanlı, İlker Düzgün, Hatem Cömertpay, Bahri Eğribaş, Ahmet Ceylan tarafından yorumlandı. Ayakta alkışlanan koro sanatçılarına Eğitim Atatşesi Gürkan Avcı birer kırmızı gül ile teşekkür etti.

 30-05-2016

İSTİKLAL MARŞININ 10 KITASINI EZBERLEYEN ELİF NAZ MADALYA VE TAKDİR BELGESİ ALDI

Program içinde verilen kısa arada Sandhausen kentinden İlkokul öğrencisi Elif Naz Öztürk İstiklal Marşı´nın 10  kıtasını ezbere öğrendiği için takdir belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.  Ataşe Avcı Milli Marşımız bizim manifestomuzdur, 10 kıtayı ezbere öğrenen herkese yetişkinlere´de madalya ve takdir belgesi vereceklerini söyledi. Ataşe Gürkan Avcı, Bahar Konserine katkılarından ötürü sponsorlara da teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.