Alo 147 Öğretemene Baskı Hattı Kaldırılmalı

Alo 147 Öğretemene Baskı Hattı Kaldırılmalı

ALO 147 ÖĞRETMENE BASKI HATTI DERHAL KALDIRILMALI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 hattının suistimale açık olduğu ve asılsız şikayetlerin öğretmenlerin mağduriyetine neden olacağını belirtmiştik.

Ancak uyarılar karşısında Alo 147 hattının öğretmenlerin performansını değerlendirmeye yönelik olmadığı açıklamasını yapan Bakanlık, bugün bu hattı öğretmenleri itibarsızlaştırma ve haklarında soruşturma açma kanalı olarak kullanmaktadır.

Alo 147 hattına öğretmenlerimiz hakkında her gün yüzlerce isimsiz şikayet ulaşmakta ve bu şikayetler idareler tarafından ciddiye alınarak soruşturma işlemleri başlatılmaktadır. Haklarında suçlama yapılan okul idarecileri ve öğretmenlerimiz, suçlamanın dayanaklarını, bilgi ve belgelerini, suçlamada bulunan velilerin kimliğini bilmediği için savunma dahi yapamamaktadır.

Bu durum, okullarda huzurun kaçmasına, idare, öğretmen ve velilerin karşı karşıya gelmesine neden olmakta, savunma hakları ellerinde alınan öğretmenler ve okul idarecileri üzerinde baskı oluşturularak daha itaatkar olmaya zorlanmaktadır. Bu hat, idareci ve öğretmenlerimize her istediğini yaptırmak, adeta okul üzerinde bir amir gibi davranmak isteyen bazı veliler tarafından tehdit olarak kullanılmaktadır.

Bir öğretmen hakkında birden çok aynı konuda şikayet olması durumunda öğretmenin yeri değiştirilmekte böylece AKP Hükümeti’nin kendi yandaşlarıyla çalışabilmesinin yolu açılmaktadır. Öğretmenler üzerinde 12 Eylül darbe dönemini bile gölgede bırakacak bir şekilde baskı oluşturularak korku imparatorluğu yaratılmaktadır. AKP’nin korku imparatorluğunu yıkmanın yolu örgütlü sendikal mücadeleden geçmektedir.

Özgür iradesiyle hareket edemeyen öğretmenlerden çocuklarımıza eşit, demokratik ve nitelikli bir eğitim sunmalarını beklemek olanaksızdır. Bu uygulamayla önce biat eden öğretmenler yaratılmak istenmekte, sonra da onlardan biat eden öğrenciler yetiştirmeleri beklenmektedir. Ayrıca Alo 147 hattının hizmete girmesiyle birlikte öğretmene yönelik şiddet olayları da artmıştır.

Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz; öğretmenlerimizin çalışma huzurunun bozulmasına ve mağduriyetine neden olan Alo 147 hattı bir an önce kaldırılmalı, somut bilgi ve belgelere dayanmayan isimsiz şikayetler hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmamalıdır.

MERKEZ YÖNETİM KURULU
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum