Ankara Milli Eğitim Müdürleri Kızılcahamam'da Buluştu

Ankara Milli Eğitim Müdürleri Kızılcahamam'da Buluştu

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürleri Aralık Ayı İstişare Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un başkanlığında her ay düzenli olarak yapılmakta olan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İstişare toplantısının ev sahipliğini Kızılcahamam yaptı. Kızılcahamam Belediyesi ve Kaymakamlığının desteğiyle Kızılcahamam Soğuksu Otelde 17 Aralık 2014 Çarşamba günü düzenlenen toplantının kahvaltılı ilk bölümüne TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Belediye Başkanı Muhittin Güney de katıldı.

 

Samimi sohbetlerin yapıldığı bu bölümde Emrullah İşler; kendisi de bir eğitimci olduğu için eğitim ve eğitimcilerle hep yakından ilgilendiğini; böyle bir toplantıya davet edilmekten ve burada bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu vurguladı. Şu anda da, eğitim konusuna karşı duyarlılığından dolayı, Meclis’te eğitimle ilgili bir komisyonun başkanlığını yaptığını sözlerine ekledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Ankara’nın eğitimle ilgili sayısal verilerini katılımcılarla paylaştı; kısa ve orta vadede gerçekleştirmeyi öngördükleri proje ve çalışmaları anlattı. Sayın Bakan’ın, Kaymakam’ın ve Belediye Başkanı’nın katılımından şeref duyduğunu ifade etti.

 

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de Milli Eğitim camiasını misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Belediye olarak eğitim adına atılan her adımda olumlu katkı sunmak için çaba sarf ettiklerini, eğitimcilerden gelen makul hiçbir talebi geri çevirmediklerini vurguladı. Kendisi de bir öğretmen olan Güney, İl MEM ile birlikte yürüttükleri projelerinin olduğunu ve işbirliğini sürdürmek arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.

 

Toplantının ikinci bölümünde Erol Bozkurt, ilçe milli eğitim müdürleri ve il yöneticileriyle istişarede bulundu. Merkez ve taşra ilçelerde eğitim alanında ortaya çıkan durum ile yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

 

Bozkurt, toplantının başında yaptığı konuşmada: “ Eğitimde önceliğimizin öğrenci ve öğretmen olduğunu hep vurguluyoruz. Özellikle ait olduğu topluma ve değerlerine her geçen gün biraz daha yabancılaşan genç kuşağı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim için çok büyük önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade buyurduğu gibi Türkçeyi Fransız ya da İngiliz aksanıyla konuşan, dedelerinin söyleyip yazdıklarını anlayamayan ve maalesef mensubu olduğu toplumun değerlerini anlamsız, gereksiz bulan bir nesil yetiştiriyoruz. Biz eğitimciler olarak acilen bu soruna bir çözüm bulmalıyız. Bu açıdan küçük yaşlardan değerler eğitimini hayata geçirmeliyiz. Önceki hafta 19. Milli Eğitim Şûrasının da en önemli gündem maddesi buydu.

 

Çocuklarımızın güvenli ortamlarda okumaları, sağlıklı beslenmeleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları da bizim çok önemsediğimiz başka bir konu. Ayrıca okul çevresinin güvenliği ve okul servislerinin güvenilir ve güvenli olması da bu kapsamda ele aldığımız tamamlayıcı güvenlik alt başlıkları. Bunlarla ilgili Valiliğimizin öncülüğünde çok etkin çalışmalar yürütmekteyiz. Sizlerin de bu konularda aktif desteğinize ihtiyacımız var; bizi destekleyin ki geleceğimizi sağlam inşa edelim.” dedi.

 

Erol Bozkurt, konuşmasının devamında katılımcılara ‘ Başarı’ kavramını odağa alan değerlendirmeler yaptı. Eğitimin planlayıcıları olarak eğitim ve eğitim yönetiminde ‘ neden, nasıl ve hangi yöntemleri kullanarak’ başarılı olmak zorunda olduğumuzu özetleyen açıklamalar yaptı.

 

Ankara’da misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin eğitim çağındaki çocuklarının eğitimi için Diyanet Vakfı ile işbirliği içinde yürütülen çalışmaları aktaran Bozkurt; Altındağ İlçesinde yoğunlaşan çalışmaların diğer ilçelerimizde de planlanmasına ihtiyaç duyulmaya başlandığını vurguladı. Hazırlıklara hemen başlanmasının sıkıntı yaşanmaması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un değerlendirmelerinden sonra ilçe milli eğitim müdürleri ve ilgili şubelerin müdürleri çalışmaları ve planmış projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte Bazı okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Atölye ve sınıflara girip öğrencilerle sohbet eden Bozkurt, öğretmenler odasında bir araya geldiği öğretmenlerin sorunları, istekleri, çalışmaları hakkında değerlendirmelerini dinledi. Öğretmenlere, onlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yönetim anlayışı ve çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi.

 

Oldukça verimli geçen Kızılcahamam programı ve İstişare toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney’i makamında ziyaretiyle sona erdi. 

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum