Ankara Milli Eğitim'de Mülakat Krizi Büyüyor

Ankara Milli Eğitim'de Mülakat Krizi Büyüyor

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında belirlenen takvime göre gerçekleştirilen Müdür ve Müdür Yardımcılığı Mülakatları gündem olmaya devam ediyor.

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında belirlenen takvime göre gerçekleştirilen Müdür ve Müdür Yardımcılığı Mülakatları gündem olmaya devam ediyor.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yönetici görevlendirme mülakatlarında bir çok ilde iddialar konuşulmaya başlandı.

İstanbul'da Noter Tasdikli Torpil listesi gündeme damgasını vururken, Kayseri'de yapılan mülakatlarda en sert tepkiyi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan gösterdi.

Ankara'da ise henüz tartışmalar başlamadı bile.

Çünkü, 81 ilin 80'ninde sonuçlar bir şekilde açıklanmasına rağmen, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü henüz sonuçları açıklamadı / açıklayamadı. 

MEB'in takvimine göre sonuçlar 24 temmuz 2017 tarihinde açıklanmalıydı.

Mülakat sonuçlarının açıklanmaması,beraberinde çeşitli iddiaları da getirdi. 

Gün içinde mebpersonel.com sitesi tarafından yayınlanan habere göre; İl Müdürü Vefa Bardakçı ile Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanları arasında Eğitim-Bir-Sen üyesi adaylar arasında yaşanan puan tartışmaları var. Ek-2 puanları yüksek olan bazı adayların diğer adaylar karşısında puanlarının dengelenmeye çalışıldığı, Komisyonlara baskı yapıldığı, bazı komisyonların puanları değiştirdiği vb. iddialar söz konusu.

Bizim aldığım duyum ise; listenin Valilikte bekletildiği yönünde. Yani mülakat sonuçları konusunda Valilik bir şekilde onay verme işlemini bekletmekte. Mülakat sonuçlarında; Valilik ile Ankara İl Milli Eğitim'in karşı karşıya geldiği iddiaları var. 

Sürecin gecikmesi ise; yeterince şaibeli olarak görülen yöneticilik mülakatlarına duyulan güvenin hepten kaybedilmesine neden olmaktadır. 

Çağrımız; mülakat sonuçlarının hakkaniyet çerçevesinde değerlendirilerek bir an evvel açıklanması yönünde.

TurkiyeEgitim.Com 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum