ANKARALILAR OKULLARA YÜREĞİ İLE BAKIYOR

ANKARALILAR OKULLARA YÜREĞİ İLE BAKIYOR

ANKARALILAR OKULLARA YÜREĞİ İLE BAKIYOR

Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile tüm okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda teşvik edilmesi çalışmaları sonucunda bu konuda gayret gösteren okulların “Beslenme Dostu Okul” sertifikası ile ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen sertifika dağıtım töreni, 22 Mart 2012 Perşembe günü Millî Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan törende yaptığı konuşmasında, “Ankara’ da 920 bin öğrenci, 1600 okul ve 52 bin öğretmenimiz var. Ankara uygulamaları ile başka illere örnek olmaktadır. “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında Türkiye çapında 306 okulun alabildiği bu belge için Ankara’dan 474 okul başvurmuş, 90 okulumuz sertifika almaya hak kazanmıştır. Projemiz TKY ile kardeş bir projedir. TKY’ de de 1100 civarında başvuru yapılmıştı. Bunlar Ankara’nın nitelik bakımından, iyi durumunda olduğunu göstermektedir. Okullarımızda insan ilişkileri ve fiziki boyutta herhangi bir sorun yok ise her şey yolunda demektir. Okul müdürlerinin temizlik ve beslenme anlayışı okulların göstergesidir. Okul müdürü kadardır.” dedi.

 Çocuğun ailesi, arkadaşı, çevresi ve öğretmeni olmak üzere dört okulu vardır; sözünü anımsatan Aydoğan  “Bir eğitimci olarak eğer çocuklarımızı olumlu yönde etkileyemiyorsak, başka unsurların etkisinde kalıyorlarsa eğitimciliğimiz yetersiz demektir. Öğretmenlerimizin öz eleştiri yaparak çocuklarımız üzerindeki etkilerini değerlendirmeleri gerekir. Günümüzde internet, tv gibi öğrencileri etkileyen birçok etken mevcutken, öğretmenlerimizin özveriyle bu konuda hassasiyet göstereceklerine eminim. Hep birlikte zor olanı başarmalıyız. Bu belgeyi almaya hak kazanan herkesi tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra “Beslenme Dostu Okul” ödülü almaya hak kazanan 90 okula sertifikaları törenle verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.