Anlamsız Rotasyondan 13 Bin Öğretmen Etkilenecek

Anlamsız Rotasyondan 13 Bin Öğretmen Etkilenecek

Kamusen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere uygulanacak Rotasyon konusunda Açıklamalar yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere uygulanacak Rotasyon konusunda Açıklamalar yaptı. 

İşte o açıklamalar:

ROTASYONDAN ETKİLENECEKLERİN ORANINI BİLİYOR MUSUNUZ?
Rotasyondan bu yıl etkilenecek öğretmen sayısı bir rivayete göre 13 bin, bir rivayete göre ise 5.700. 13 bin ise bu toplam öğretmen sayısının %1.5 i, 5.700 ise bu da yüzde 0.6'sı yapar. Bu rotasyonun hiç kimseyi mutlu edeceğini düşünmüyorum. Öğretmenlerin %1,5, ya da %0,6'sının ilçe grupları içerisinde yer değiştirmesi, son derece anlamsızdır, faydasızdır. Oranların bu kadar az olması, öğretmenlerin kızgınlığın da bu kadar az olması anlamına gelmemektedir. Neden mi? (Hala anlamayanlara sözüm yok.) Çünkü, rotasyonla öğretmenlerin kendi iradelerinde olan yer değiştirme hakkı ellerinden alınmıştır. Bu anlamda rotasyon bir hak gaspıdır. Meseleye ilke bazında bakıyoruz. Öğretmenlerin % 1.5, ya da 0.6 sına yer değiştireceksiniz diye, yüz binlercesini kızdırdığınızı anlamadınız. Bu oranlar öğretmenleri çoğunlukla yer değiştirdiğini göstermektedir. Kararı verenler bir bardak suda fırtına kopmasına sebep olmuştur. Rotasyon kararını verenlere tavsiyemiz, bu anlamsız , esasen destekleyenleri dahi memnun etmeyecek rotasyonu tekrar gözden geçirmeleridir.

Ekteki mesaj öğretmenlere gönderilmiştir 

"Sayın ....aynı eğitim kurumundaki çalışma süreniz 15 yıl üzeri olduğundan dolayı gerekli iş ve işlemler için okul idaresine başvurmanız gerekmektedir." Bu mesaj anlamsızdır, henüz rotasyonun nasıl uygulanacağına dair bir kılavuz dahi yayınlanmış değildir.Bu Mesajı gönderenler hangi akılla bu işi yapmaktadır?Tatildeki öğretmeni çağırmalarındaki mantık nedir?Rotasyonu yapacaksanız dahi, öğretmen bulunduğu yerden elektronik ortamda tercihlerini yapabilir.Dikkate Alınacak bir mesaj değildir.Biz takip ediyoruz, bakanlık açıklamasını bekleyiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum