AÖF İkinci Üniversite Kayıt Şartları Nelerdir?

AÖF İkinci Üniversite Kayıt Şartları Nelerdir?

Anadolu Üniversitesi, kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen üniversite öğrencisi ya da mezunlara sunduğu ikinci üniversite için kayıtlar 1 Ekim Pazartesi günü başladı.

Anadolu Üniversitesi, kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen üniversite öğrencisi ya da mezunlara sunduğu ikinci üniversite için kayıtlar 1 Ekim Pazartesi günü başladı...

Konuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Anadolu Üniversitesi, kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen üniversite öğrencisi ya da mezunlara sunduğu ikinci üniversite için kayıtlar 1 Ekim Pazartesi günü başladı. Bütün üniversite öğrencilerine ve mezunlarına şartsız, sınavsız ikinci üniversite fırsatı sunan ikinci üniversite kayıtları 16 Ekim'e kadar devam edecek ve öğrenciler http://kayit.%20anadolu.edu.tr/ adresinde "İkinci Üniversite" linkini tıklayarak kayıt işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler.

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler; Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla ikinci üniversite kapsamında başvuru yapabilecekler. Adayların kayıtları "İnternet Başvuru" ve "AÖF BürolarındanKayıt" olmak üzere iki aşamalı yapılacak.

İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr/ adresinde "İkinci Üniversite" linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilecekler. Site ise internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecek.

İnternet Başvuru Tarihi:   01 Ekim 2012-19 Ekim 2012

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi:   01 Ekim 2012-16 Ekim 2012

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi:  17-18-19 Ekim 2012

İnternet Başvuru Adresi:  http://kayit.anadolu.edu.tr/ "İkinci Üniversite"


İkinci üniversiteden kimler yaralanabilecek?

- Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.

- Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

- Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.

- ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.

- Üniversitelerin yaptığı yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler. Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar da başvurabilirler.

- Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.

- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar yukarıdaki koşullarda İkinci Üniversite için başvurup kayıt yaptırabilirler.

- Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayan (kaydı silinen), herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve halen açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.

- Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

İkinci üniversite Önlisans Programları/Lisans Bölümleri

Şartları sağlayan öğrencilerin kayıt yaptırabilecekleri bölümler ise şöyle:

    Adalet
    Bankacılık ve Sigortacılık      
    Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı               
    Çağrı Merkezi Hizmetleri         
    Dış Ticaret
    Elektrik Enerjisi Üretim, İletim Ve Dağıtımı*
    Emlak ve Emlak Yönetimi
    Ev İdaresi
    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
    Halkla İlişkiler ve Tanıtım
    İlahiyat
    İnsan Kaynakları Yönetimi
    İşletme Yönetimi
    Kültürel Miras ve Turizm
    Laborant ve Veteriner Sağlık
    Lojistik
    Marka İletişimi
    Medya ve İletişim
    Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
    Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
    Özel Güvenlik ve Koruma
    Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
    Radyo Ve Televizyon Programcılığı
    Sağlık Kurumları İşletmeciliği
    Sosyal Bilimler
    Sosyal Hizmetler
    Spor Yönetimi
    Tarım
    Turizm ve Otel İşletmeciliği
    Turizm ve Seyahat Hizmetleri
    Yerel Yönetimler

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (LİSANS)

    Felsefe
    Sosyoloji
    Tarih
    Türk Dili Ve Edebiyatı                                     

İŞLETME FAKÜLTESİ (LİSANS)

    İşletme
    Konaklama İşletmeciliği

İKTİSAT FAKÜLTESİ (LİSANS)

    Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri
    İktisat
    Kamu Yönetimi
    Maliye
    Uluslararası İlişkiler

egitimekrani.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.