AÖF Kesin Kayıt Tarihleri açıklandı

AÖF Kesin Kayıt Tarihleri açıklandı

Öğrencilerin merakla beklediği AÖF kesin kayıt tarihleri açıklandı. AÖF yaptığı duyuru ile öğrenciler müjdeli haberi verdi. Kayıt tarihleri ne zaman? AÖF kayıt bilgileri için neler gerekiyor.? Kayıtlar ne zaman sona eriyor? AÖF kayıt tarihleri ile ilgili

2014- 2015 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME KESİN KAYIT DUYURUSU

Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelerine/Yüksekokullarına Ek Yerleştirme sonucunda yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtları 13-14-15- Ekim 2014 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsünde ilgili fakülte veya yüksekokullarda kayıt bürolarında mesai saatleri (09.00-17.00) içinde yapılacaktır [Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesine yerleştirilen adayların kayıtları Muttalip Mevkiinde İki Eylül Kampüsünde; Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokuluna  yerleştirilen adayların kayıtları Basın Şehitleri Caddesinde (TÜLOMSAŞ yakınında) kendi binasında yapılacaktır].

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1- Adayın 2014-ÖSYS sonuç belgesi (Sonuç belgesi ÖSYM’nin internet sayfasından birim tarafından alınacaktır.).

2- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz). Ek puandan yararlanarak ya da Sınavsız Geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmış olmalıdır.).

3-Adayın T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi,

4- Adayın İkametgahı ile ilgili beyanı,

5-Erkek adayların askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanları,

6- 12 adet (4,5x6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf,

7- Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (UOLP-SUNY Cortland), İşletme (UOLP-Leeds Beckett) programlarına yerleştirilen öğrencilerden, kayıt anında ÖSYS Kılavuzunda belirtilen TOEFL puanını aldığını belgeleyenler doğrudan lisans öğrenimine başlıyabileceklerdir. Belirtilen puanları alabilecek derecede İngilizce dil bilgisine sahip olanların en kısa zamanda TOEFL sınavına girmeleri önerilir. Öğrenciler, bir yıl yoğunlaştırılmış İngilizce eğitiminden sonra, uluslararası ortak lisans programına başlamadan yeniden önce TOEFL sınavına girip belirtilen puanı almak zorundadır. Öğrencilere TOEFL koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl verilir.

8- Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir,

9- Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’na 2014-2015 Öğretim Yılı’nda kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin; kayıt yaptırmaya gelirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri önemlidir.

a) 2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları: 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirmiş olduğu hastanelerden “uçuşa uygunluk raporu” getirmeleri zorunludur

b) 13-14-15- Ekim 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin 2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları: 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere yaş, boy, ağırlık, gibi fiziksel özellikleri ve ilgili mülakattan olumlu not almaları halinde kayıt günü saat 16:00’da; psikolojik, algı-karar verme yetisini ölçmeye yönelik test sınavı yapılacak ve test sınavından olumlu not alanların kesin kayıt hakkı gerçekleştirilecektir.

 c) 2014-ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları: 46. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere 1 yıl süreli isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuluna devam etmek isteyip istemedikleri hususunda karar vermiş olmaları istenecektir.

10-a) Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı ödemeyecek aday öğrenciler, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde kayıt işlemlerini yaptırmak üzere istenilen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokula başvurmaları gerekmektedir.

b) Öğrenim ücreti ödeyecek aday öğrenim ücreti tutarını T.C. kimlik numarasını kullanmak suretiyle bulundukları il veya ilçelerdeki Vakıfbank şubelerine ödemelerini yapacaklardır. Öğrenciler, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde istenilen diğer belgelerle birlikte, banka dekontunu da kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokula teslim edeceklerdir,

11- Adaylar daha önce öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarında başarılı oldukları dersler için kredi ve not transferi talebinde bulunabilirler. Bu durumda bulunan adayarın bir dilekçe ile birlikte kredi transferine esas oluşturabilecek belgeleri kesin kayıt yaptırdığı ilk hafta içinde kayıtlı olduğu birime vermeleri gerekir.

KAYIT İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. 

3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

NOT:

Açıköğretim sistemiyle eğitim veren AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ, İKTİSAT FAKÜLTESİ ve İŞLETME FAKÜLTESİ’nin programlarını kazanan adayların kesin kayıtları  29 Eylül-15 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt ile ilgili duyuru http://www.anadolu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.