AÖF sınav sonuçları kaç günde açıklanır?

AÖF sınav sonuçları kaç günde açıklanır?

AÖF sınav sonuçları için kaç gün bekletir?, Anadolu Üniversitesi, güz dönemi dönem sonu sınavlarını açıklamak için 20 günün dolmasını beklememelidir

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, açıköğretim eğitimi veren üniversiteler arasında en fazla öğrenci sayısına sahip fakültedir. Kuruluşundan bu zamana kadar vermiş olduğu mezun sayısı oldukça fazladır. Hal böyle olunca, sistemleşmiş ve belirli bir düzene oturmuş eğitim şekli bulunmaktadır. Eğitim sistemini, akademik takvimine göre şekillendirir ve buna ilişkin gerekli bilgilendirmeleri yapmaktan imtina etmemektedir.

Türkiye'de açıköğretim alanında eğitim veren üniversiteler içinde öğrenci sayısı en fazla üniversite olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sayıları milyonu bulan öğrenciye eğitim verdiği halde, sınav sonuçlarının açıklanmasını ağırdan almaktadır. Örneğin; 23-24.01.2016 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin güz dönemi dönem sonu sınavları yapılmıştır. Sınavdan sonra, sınav sorularına itiraz süreci başlamış ve yapılan itirazlara ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği incelendiğinde; sınav itirazlarının, sınavı takip eden 5 gün içinde yapılacağı belirtilmiştir. Sınav sorularına yapılan itirazlardan sonra sınav sonuçlarının açıklanması için oldukça fazla süre geçmiştir. Sınavın yapıldığı tarihten bu zamana kadar geçen sürede ise, sınav sonuçları açıklan(a)mamıştır. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden ve Açıköğretim Fakültesi'nin etkileşim hattı olan 444 10 26 numaralı telefonu arayan öğrencilere, 20 günlük sürelerinin olduğunu ve 20 gün içerisinde açıklanacağına ilişkin cevap verilmektedir.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi'nin, sınav sonuçlarını 20 günde açıklayacaklarına yönelik vaki itiraz söz konusu değildir;ama ÖSYM gibi kurumun, yapmış olduğu bazı sınav sonuçlarını 20 günden daha kısa bir sürede açıkladığı vakidir. Dolaysıyla, Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi'nin, yeni bölümler açması ve açılan yeni bölümlere öğrenci kabul etmesi, akabinde kabul edilen öğrencilerden harç almada göstermiş olduğu çabanın aynısını, sınav sonuçlarını kısa sürede açıklamada da göstermelidir. Zira, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, eğitim sistemi de bu gelişmelerden nasibini almalıdır. 
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yönelik etkileşim hattını arayan öğrencilere 20 günlük süremiz var şeklinde cevap vermektense, sınav sonuçlarını daha kısa sürede açıklamayı kendisine şiar edinmeli ve öğrenciler nazarında; sınav sonuçlarını açıklamak için 20 gün bekliyor şeklinde oluşan profilini düzeltmelidir.

Konunun öneminin ilgililer tarafından dikkate alınması ve sınav sonuçlarının biran önce açıklanması dileğiyle.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.