AÖF sona erdi sorular zor muydu?

AÖF sona erdi sorular zor muydu?

2016 AÖF sınavı bahar dönemi vize sınav sona erdi. Peki AÖF sınavı nasıldı, AÖF sınavı soru ve cevapları nasıl zor muydu kolay mıydı?

2016 AÖF sınavı sona erdi AÖF bahar dönemi vize sınavının ardından gözler AÖF sınavı soru ve cevaplarına çevrildi. Peki aöf sınavı nasıldı, aöf soru ve cevapları nasıldı? 

AÖF sınavı bahar dönemi vize sınav sona erdi. Peki AÖF sınavı nasıldıi AÖF sınavı soru ve cevapları nasıldı?

AÖF sona erdi sorular zor muydu?

Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye'de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim arasındaki fark: Uzaktan Eğitimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.

SINAVA GİRERKEN GEREKEN BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
- Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

AÖF sınav yerleri açıklandı adaylar AÖF sınav giriş belgelerini aldı. Yarın yapılacak olan AÖF bahar dönemi vize sınavları için Anadolu Üniversitesi üst üste adaylara yeni uyarı geçti. Bu sene AÖF sınavında bir ilk yaşanacak. Adaylar cevapları optik okuyucunun yani sıra kitapçığına da işaretleyecek. Bu sene bir ilk olacak bu uygulama için AÖF sürekli adaylara uyarı mesajı yolluyor.

Peki sınava sadece birgün kala hala AÖF sınav yeri ve AÖF sınav belgenizi almadıysanız ne yapacaksınız? Yapmanız gereken çok basit. AÖF sınav yeri bilgisi ve AÖF sınav giriş belgeleri adayların adresine teslim edilmeyecek. Öğrenciler bu bilgilere anadolu.edu.tr adresinden TC ve TCKN şifresi ile ulaşabilecek.

AÖF SINAV YERİ SORGULAMA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Bahar Dönemi Ara Sınavı’nın 16-17 Nisan’da yapılacağını hatırlattı.

Sınava tekil olarak 1 milyon 215 bin 169 öğrencinin gireceğini belirten Prof. Dr. Güney, “Dört oturum olarak düşünürsek toplam 3 milyon 335 bin 119 cevap kâğıdı okunacak. Görevli sayımız 437 bin rakamına ulaştı ve toplam 105 merkezde sınavlarımızı yapacağız. Sınavın öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diliyorum. Umarım onlar için kolay ve istedikleri notları alacakları bir sınav olur. Öğrencilerimizin çok az zamanları kaldı. Bu zamanı iyi değerlendirip hem TRT Okul ’da yayınlanan Sınava Doğru programını izlesinler, hem Anadolum Kampüs içerisindeki derslerle ilgili olan materyallerden yararlansınlar. Derslerine buralardan çalışırlarsa, kitaplarını takip ederlerse ben bütün öğrencilerimizin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN HERHANGİ BİR HAK KAYBI BULUNMAMAKTADIR”

Son dönemde ülkenin bazı bölümlerinde artan terör olaylarının sınavlara etkisinin olup olmayacağına dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Güney, “16-17 Nisan 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı Hakkâri, Mardin ve Şırnak illerinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Buradaki öğrencilerimizin herhangi bir hak kaybı bulunmamaktadır. İleri bir tarihte bu öğrencilerimize sınav yapacağız. Umarım her şey ülkemiz için güzel olur” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN FARKLI KAYNAKLARA İHTİYACI YOKTUR”

Güney, öğrencilerin, resmi olmayan ve internet olmak üzere birçok mecrada satılan çeşitli kaynaklara ihtiyacı olmadığını da anlatarak, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin bu tür kaynaklara ihtiyacı yoktur. Çünkü Anadolum Kampüs ’ün (https://ekampus.anadolu.edu.tr/ ) içerisinde her bir dersin özeti, buna ait deneme sınavı ve çıkmış sınav soruları var. Yani çeşitli yayın evleri tarafından verilen kitaplardaki sorular, aslında Açıköğretim’ e ait sorular ve özetlerdir. Öğrencilerimizin bunlara gidip para vermeleri aslında onlar için büyük bir kayıp. Öğrencilerimiz boşuna masraf yapmasınlar. Yapmaları gereken tek şey, Anadolum Kampüs içerisine girerek oradaki resmi, asıl materyallerden yararlanmalarıdır. Öğrencilerimiz bu şekilde çok daha başarılı notlar alacaklardır.”

Açık öğretim Fakültesi öğrencileri için fotoğraflı bir şekilde sınav giriş belgeleri almaları gerekmektedir. Resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleri ile beraber giriş yaparak sınav giriş yerleri için resimlerinin olduğu belgeyi alabilirler. Aynı zamanda öğrenciler sınav giriş belgesinin üzerinde yer alan ilde, ilçede, binada, salonda, sıra, tarih ve aynı zamanda da sınav giriş saatinde sınav merkezlerinde yer almaları gerekmektedir.

Aksi takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır. Öğrencilerin yapmaları gereken özellikle sınav girecekleri yere sınav gününden en az bir gün önce gitmeleri sınava gireceği yeri görmeleri aynı zamanda da o atmosfere alışmaları öğrenciler açısında iyi olacaktır. Sınav günü ise sınava girecekleri sınıfta en az bir saat öncesinde bulunmaları gerekmektedir. Sınav Türkiye ve K.K.T.C Lefkoşa’da saat 9.30’da başlayacaktır. Öğleden sonra gidenler ise saat 14.00’da sınava gireceklerdir. Sınavda 2 tür kitapçık yer alacaktır. Birincisi soru kitapçığıdır. İkincisi ise cevap kâğıdıdır. Aynı zamanda sınavın yapılacağı olan cumartesi ve Pazar günleri AÖF büroları saat 08.00-16.30 arasında hizmet için açık olacaktır.

Öğrenciler sınava girerken seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava gireceklerdir. Öğrencilerin ara sınavda ve dönem arası sınavda hangi il ya da ilçede sınava girecekleri fotoğraflı bir şekilde olan sınav giriş belgesinde belirtilmektedir. Açık öğretim fakültesi bahar dönemi için vize sınav giriş yerleri bu ilk defa olarak 16-17 Nisan tarihi olarak belirlenmiştir. Açık öğretim fakültesi için ise bahar dönemi sınav tarihi olarak 4-5 Haziran 2016 tarihi belirlenmiştir. 2015-2016 tarihi tek ders sınav ise 16 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Sınav geçme notları ise daha önceki senelerde olduğu gibi açıklanmıştır. Öğrencilerin AA harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 4.00 olması gerekmektedir. AB harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 3.70 olması gerekmektedir. BA harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 3.30 olması gerekmektedir. BB harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 3.00 olması gerekmektedir. BC harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 2.70 olması gerekmektedir. CB harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 2.30 olması gerekmektedir. CC harf notu ile geçebilmeleri için katsayılarının 2.00 olması gerekmektedir. CD harf notu ile alması için katsayılarının 1.70 olması gerekmektedir. DC harf notu ile alması için katsayılarının 1.30 olması gerekmektedir. DD harf notu ile alması için katsayılarının 1.00 olması gerekmektedir. 0.00 katsayıları olduğu zaman ise FF harf notu geçeceklerdir.

Sınavlar 16-17 Nisan'da Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde Sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

SINAVA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)
 
Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.
 
Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.