AÖF sonuçları sorgulama ekranı açıklanıyor!

AÖF sonuçları sorgulama ekranı açıklanıyor!

AÖF sonuçları sınav sorgulama ekranı açılıyor son gün 12 Şubat Cuma günü. AÖF'den gelen habere göre sınav sonuçların en geç bu cuma günü saat 16.00'a kadara çıklanması bekleniyor. AÖF sınav sonuç giriş ekranı turkiyeegitim.com'da

AÖF sonuçları açıklanıyor aöf sınav sonuç sorgulama ekranı turkiyeegitim.com'da. AÖF sınav sonuçlarının en geç yarın yani 12 Şubat Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. AÖF yetkililerinden gelen son habere göre aof sinav sonuçlarinın açıklanmasına sadece saatler kaldı. anadolu.edu.tr'nin 2016 final sınav sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağı tamin ediliyor.

Peki 23-24 Ocak'ta yapılan AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilecek. Artık sınav sonuçları daha önceki yıllarda olduğu gibi adayların evine posta ile gönderilmeyecek. AÖF sonuçları online ortamda TC ve TCKN şifresi ile sorgulanabilecek. anadoluçedu.tr adresine gören öğrenciler aöf sınav sonuçlarını kolayca sorgulayabilecekler. AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz turkiyeegitim.com'da olacak.

AÖF sonuçları sorgulama ekranı açıklanıyor!

AÖF sınav sonuçları gelen son habere göre bugün ya da yarın yani 12 Şubat cuma gününe kadar açıklanacak. AÖF sonuçları turkiyeegitim.com'da...

AÖF'DEN SINAV SONUÇ AÇIKLAMASI!

AÖF sınav masasından yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi AÖF tarafından 23-24 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen final (vize) sınavları bu hafta içerisinde açıklanıyor.

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavının sonrasında öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. Anadolu Üniversitesi sınav sonuçlarının açıklanmasına dair net bir tarih vermedi. Ancak öğrencilerin sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmesi ve sürekli olarak Anadolu Üniversitesi yetkililerinden bilgi almaya çalışmaları üzerine Anadolu Üniversitesi öğrencileri bilgilendirmek amacıyla bir video yayınladı. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile alakalı olan videoda şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Üniversitesi olarak sınav sonrası amacımız, notlarını merakla bekleyen öğrencilerimize, sınav sonuçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde duyurmaktır. Tüm sınav merkezlerinden gelen sınav evraklarının değerlendirilip, sonuçların açıklanması sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 günü bulmaktadır.”

2016 AÖF SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan duyuruya göre AÖF 2016 sınav tarihleri şu şekilde:

Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final Sınavları (16 – 17 Nisan 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Yaz Dönemi Final Sınavları (4 – 5 Haziran 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Tek Ders Sınavı (16 Temmuz 2016)

AÖF FİNAL SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI!

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavının ardından Anadolu Üniversitesi tarafından sınavın soru ve cevapları erişime açıldı. Sınav soru ve cevaplarını inceleyip alacağı notu hesaplamak isteyen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sistemine (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx) giriş yaparak AÖF final sınavı soru ve cevaplarına ulaşabilirler.

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi üzerinden (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx) sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

Öğrencilerin sisteme e-posta veya T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girmeleri gerekmektedir.

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN BİLMESİ GEREKENLER

AÖF öğrencilerinin sınavlarla ve derslerle alakalı bilmesi gereken bazı kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlar ise şu şekildedir:

Genel Not Ortalaması – AÖF öğrencilerinin bütün dönemlerde aldığı derslerin toplam not değerleri ve toplam kredilerine bölünmesiyle ortaya çıkan rakamdır.

Ders Geçme – AÖF ders geçme işleminde söz konusu dersin harf notuna bakılmaktadır. Eğer bu not CC ve üzeri ise o ders geçilmiş demektir.

Dersten Kalma – Dersten geçme gibi dersten kalma durumunda da dersin harf notuna bakılmaktadır. Bu da ders FF ise o dersten kaldığınız anlamına gelmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme – Ders harf notunuz CD, DC veya DD ise söz konusu derslerden koşullu geçtiğiniz anlamına gelmektedir. Bu şekilde geçmek için ise bir sonraki dönemde Genel Not Ortalaması 2.0’ın üzerinde olmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.