AÖL Sınav Sonuçları ne zaman açklanacak öğren ( 2016 Aöl sonuçları )

AÖL Sınav Sonuçları ne zaman açklanacak öğren ( 2016 Aöl sonuçları )

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Öğrenciler büyük bir merakla aöl sonuçlarının açıklanmasını beklemekte. AÖL sınav sonuçları öğrenmek ve sorgulamak işin tıklayınız

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Öğrenciler büyük bir merakla aöl sonuçlarının açıklanmasını beklemekte. AÖL sınav sonuçları öğrenmek ve sorgulamak işin tıklayınız

Ocak ayının başında yapılan Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçları için geri sayım başladı. Bugün MEB tarafından açıklanacak AÖL 2016 sınav sonuçlarına AÖL öğrenci girişi yaparak ulaşabilirsiniz. 2-3 Ocak'ta yapılan AÖL 1. dönem sınavlarına giren Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin merakla beklediği sınav sonuçları, sorular ve cevap anahtarları için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli olacak. Linki tıkladıktan sonra AÖL sınav sonuçları 2016 pencerisi açılacaktır. Bu pencerede öğrenci numaranızı ve T.C kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu girerek öğrenci girişi yapmanız gerekmektedir. 

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı sorgula

AÖL ders seçimi başladı mı?

Liseyi açık öğretim olarak okuyan öğrenciler için her yıl yapıldığı gibi bu yılda sınav gerçekleştirilmiştir. Açık öğretimden lise okuyan öğrencilerin sayısı çok fazla olduğu için sınava olan yoğunluk da çok fazladır. Her yıl 2 dönem olarak gerçekleştirilen bu sınavların bu dönemki oturumu 2 - 3 ocak tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Ama o dönemlerde havanın çok soğuk olmasından dolayı ve bazı illerde yoğun kar yağışından dolayı sınav ileri bir tarihe ertelenmiştir. Van, Bitlis ve Hakkari illerinde yoğun kar yağışından dolayı AÖL sınavı başka bir tarihe ertelenmiştir. Bu iller haricinde diğer illerin hepsinde AÖL sınavı gerçekleştirilmiştir. Sınava giren öğrenciler artık tek yapması gereken sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemek. Sınava giren öğrenciler heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Bu dönem yapılan AÖL sınavının cumartesi oturumuna 189 bin 925 öğrenci katılmıştır. Pazar günü olan sınava ise 190 bin 160 öğrenci giriş yapmıştır. Tüm bu sınav süresi boyunca öğrencilerin başında Milli eğitim Bakanlığının görevlendirdiği öğretmenler yer aldı.

Normal liseyi bazı sebeplerden dolayı bitiremeyen veya bırakan öğrenciler açık öğretim liselerinde okuma imkanı sağlamaktadır. Açık öğretim okuyarak liseyi bitirmek isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 2 dönem olmak üzere bu sınavı gerçekleştirmektedir. Her il de aynı zamanda başlayan bu sınav Sabah saat 9:30’da başlamıştır. Saat 12:00da da sona ermiştir. Sınava girmeden önce öğrenciler sınav giriş belgelerini elde etmek zorundadır.

Sınav giriş belgeniz olmadan sınava giremezsiniz. Sınav giriş belgenizde yer alan sınav yerine göre AÖL sınavına girebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra birçok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirisiniz.  Sınav giriş belgenizi de internet üzerinden ulaşabilirsiniz. AÖL okuyan öğrenciler dönem başlamadan önce ders seçimi yapmak zorundadır. Seçtikleri derslerden öğrenciler sınava girmektedir.

Eğer kayıt yenileme işlemini yapıp ders seçmediyseniz sistem otomatik olarak sizin yerinize ders seçimini gerçekleştirir ve bu derslerden sınava girersiniz. Sınava giremeyen öğrencilerin eğer geçerli bir mazereti varsa mazeret sınavına girebilirler. askerlik, cezaevi, sağlık, doğal afet gibi nedenlerden dolayı sınava giremeyen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak mazeret sınavına giriş yapabilir.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra da internet üzerinden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sizlere verilen aday numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının hizmete sunmuş olduğu bu sisteme öğrenci numaranız ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmeniz gereklidir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu sisteme giriş yaparak sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Ayrıca birçok AÖL ile ilgili işlemi bu sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi de bu sisteme giriş yaparak alabilirsiniz.

AÖL'YE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

- Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

- Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmi ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

- Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

- Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

- Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler için bir dönem için Kayıt Yenileme ücreti, 25 TL olarak belirlenmiştir.

- Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 20 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

- Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

- Kayıt Yenileme ücretini yatırdığınıza dair dekont ile bulunduğunuz yerdeki İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Kayıt Yenileme işlemlerinizi gerçekleştirirken nüfus kayıt bilgilerinizi, adresinizi ve özellikle sınava yerinizi güncellemeyi unutmayınız.

- Öğrencilik durumu Aktif hale gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler.

AÖL'YE YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

1) Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci için Yeni Kayıt katılım bedeli 25 TL'dir.

- 20 TL.'sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

- 5 TL'sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.

2) Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

- Belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

- Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

- Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

3) Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.