Araç sicil ve tescil işlemlerinde yeni dönem başladı

Araç sicil ve tescil işlemlerinde yeni dönem başladı

Araç sicil ve tescil işlemlerinde 1 Şubat'ta daha önceki işlemlerin noterlere devredilmesinin ardından sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri de dün itibarıyla noterler tarafından yapılmaya başlandı. İlk gün bin 727 aracın ilk tescil işlemi

Araçların sicil ve tescillerinin noterlere devredilmesine ilişkin yönetmeliğin 31 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanması ve İçişleri, Adalet bakanlıkları ile Türkiye Noterler Birliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında aynı gün imzalanan protokol ile 1 Şubat'ta başlayan işlemler sorunsuz devam ediyor.

1 Şubat 2018 itibarıyla araçların satış ve devir işlemleri ile kamyonet ve otomobil dışındaki araçların ilk tescil işlemleri noterlerde yapılıyordu.

Otomobil ve kamyonet cinsi sıfır araçların ilk tescil işlemleri ise dün itibarıyla bayiler aracılığıyla noterlerde yürütülmeye başlandı. Böylece araçların sicil ve tescilleriyle ilgili tüm işlemler noterlere devredilmiş oldu.

Bu kapsamda dün 904 aracın ilk tescil işlemi ile 41 bin 236 aracın satış ve devir işlemi noterlerde yapıldı.

Ayrıca araç satış bayilerinde dün 2 bin 17 sıfır kamyonet ve otomobil cinsi araçlar için geçici tescil işlemi gerçekleştirildi ve geçici belgeleri verildi. Bunlardan 823'ü asıl araç tescil belgesini herhangi bir noterden teslim aldı.

Böylece ilk gün toplam bin 727 aracın ilk tescil işlemi sorunsuz gerçekleştirilmiş oldu.

Araç sahipleri kendilerine bayilerde verilen geçici tescil belgeleriyle bir ay içerisinde istedikleri notere giderek asıl tescil belgelerini alabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.