Arakanlı Müslümanlar için gereken yapılmalıdır

Arakanlı Müslümanlar için gereken yapılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Myanmar’da Budist çetelerin Arakanlı Müslümanları katlettiğine dikkat çekerek, “Myanmar’daki silahlı kuvvetler, Müslümanları diri diri yakıyor, anneleri, evlatlarıyla beraber katlediyor. Her türlü işke

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Myanmar’da Budist çetelerin Arakanlı Müslümanları katlettiğine dikkat çekerek, “Myanmar’daki silahlı kuvvetler, Müslümanları diri diri yakıyor, anneleri, evlatlarıyla beraber katlediyor. Her türlü işkence, aymazlık buralarda kol geziyor. Arakanlı Müslümanlar için gereken yapılmalıdır” dedi.


 

Ali Yalçın, Memur-Sen Trabzon İl Temsilciliği’nin il divan toplantısına katıldı. Programa Eğitim-Bir-Sen Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Kara’nın yanı sıra Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, kamu görevlilerinin özlük haklarına ilişkin yeni kazanımlar üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Vesayet odaklarının kurdukları tuzaklara karşı durduklarını ve dalga kırmak üzere güçleri yettiğince mücadele ettiklerini kaydeden Yalçın, “Bizim işimiz, sadece dalga kırmak değil, yeni dalgalar da kurmaktır. Biz bu ülkenin entelektüel birikimiyiz ve ülkenin geneli için büyük anlamlar ifade ediyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerimize düşeni yerine getirmeye ve mücadelemizi sürdürmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

İnsanlığın Vicdanıyız

Sadece ekmek değil, hak, hukuk ve özgürlükler için de mücadele ettiklerini ifade eden Yalçın, Memur-Sen’in, klasik anlamda ifade edilen bir sendikacılıktan öte bir anlam taşıdığını vurguladı. Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çukurların ürettiği mağdur kardeşlerine yardım için koşan, evleri ziyaret eden ve onları kucaklayan bizden başka bir teşkilat yok. Bayırbucak ile ilgili bir gelişme olduğunda iki ay içerisinde 160 yardım TIR’ını yola çıkaran; Suriye için ekmeğini bölüşen, Myanmar için gözyaşı döken başka bir teşkilat yok. Bize ‘siz yardım kuruluşu musunuz’ diyorlar. Hayır, biz insanlığın vicdanıyız. Bizim işimiz salt ücret sendikacılığı yapmak değil, hizmetler de üretmektir.”

İslam dünyasında sıra dışı gelişmelerin yaşandığını ve zulümlerin devam ettiğini vurgulayan Yalçın, Arakanlı Müslümanların yaşadıklarına dikkat çekti. Myanmar’da Budist çetelerin zulmettiği “Arakanlı Müslümanlar için gereken yapılmalı” çağrısında bulunan Yalçın, “Myanmar’daki silahlı kuvvetler, Müslümanları diri diri yakıyor, anneleri, evlatlarıyla beraber katlediyor. Her türlü işkence, aymazlık buralarda kol geziyor. Arakanlı Müslümanlar açıktan hedef alınıyor ve tüm dünya seyrediyor. Arakanlı Müslümanlar yardım bekliyor. Dünya bu zulmü görmezden geldiği sürece insanlığın yüzü asla gülmeyecek” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.