Aşırı sıcaktan resmi tatil çıktı

Aşırı sıcaktan resmi tatil çıktı

Hava durumu tahminleri fena. Meteoroloji uyardı. Kırıkkale ve Urfa aşırı sıcak için tatil kararı aldı. İstanbul , Ankara ve İzmir hava durumu raporu terletiyor.

İSTANBUL ve Ankara ile İzmir başta olmak üzere son hava durumu raporları aşırı sıcakların önümüzdeki hafta da devam edeceğini ortaya koydu.

 

Meteoroloji mevsim normallerinin 9 derece üstüne çıkan sıcaklar için uyardı. Kırıkkale ve Urfa Valiliği aşırı sıcaklar sebebiyle hamile ve sakat personeller için tatil kararı aldı. 

BU İLLER DİKKAT!
Meteorolojinin sitesinde yayınlanan sonhava durumu raporuna göre aşırı sıcaklar tüm Türkiye'de etkili olmaya devam edecek. Haftasonu da aşırı sıcaklar etkisini sürdürecek. Bugün en yüksek hava sıcaklığı görülecek iller listesi şöyle; İstanbul 35 derece , Bursa 38 derece, Denizli ve Manisa 40 derece, Burdur 39 derece, Ankara ve Eskişehir 37 derece, Karabük ve Malatya 40 derece, Diyarbakır 43 derece olacak. 

URFA'DA 54 DERECE

urfa-termometre-54-derece.jpg
Şanlıurfa'da gölgede 45 derece ölçülen hava sıcaklığını termometreler ise 54 derece gösterdi. Sıcak havanın etkisinden bir nebze de olsa kurtulmak isteyenler, klimalı ev ve iş yerlerinden dışarıya çıkmazken, kliması bulunmayanlar ise park, bahçe gibi gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı. 

VALİLİK TATİL KARARI ALDI
Şanlıurfa Valiliği, aşırı sıcak hava nedeniyle kronik hasta, hamile ve engelli kamu çalışanlarına yarım gün izin verildiğini açıkladı.

KIRIKKALE'DE AŞIRI SICAK SEBEBİYLE RESMİ TATİL
Yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de kavurucu sıcaklar etkisini sürdürüyor. Sıcak hava dolayısıyla Kırıkkale Valiliğince kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personele 3 gün idari izin verildi.Termometrelerin gölgede 36 dereceyi gösterdiği Kırıkkale’de kimi vatandaş sıcak havadan korunmak için ağaç gölgesinde oturmayı tercih ederken, kimileri de sokakta şemsiyeyle geziyor. Kentteki bazı esnaflar sıcak hava dolayısıyla işlerinde düşüş yaşandığını belirtirken, bazıları da soğuk su ve içecek satışlarının artışından memnun olduklarını, bugünlerde soğuk su satışlarının bir hayli arttığını belirtiyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?
İSTANBUL hava durumu raporuna göre bugün aşırı sıcaklar devam edecek 34 derece görünen sıcaklık nemle birlikte çok daha fazla hissedilecek. Haftasonu İstanbulmeteoroloji tahmininde aşırı sıcakların devam edeceği bilgisi yer alıyor. 
istanbul-hava-durumu-meteoroloji.20150730133654.jpg

ANKARA HAVA DURUMU YAĞMUR VAR
Ankara için meteorolojinin yaptığı hava durumu tahmininde yağmur görünüyor ancak hava sıcaklığı hayli yüksek olacak. Bugün Ankara'da görülecek yağmurla birlikte aşırı sıcaklarda 4 derecelik bir düşüş olacak. 
ankara-hava-durumu-meteoroloji.20150730133749.jpg

İZMİR HAVA DURUMU TERMOMETRE KIZARDI
İZMİR için meteorolojinin yaptığı son hava durumu tahmininde serinletici haberler yok. İzmir aşırı sıcaklarla haftasonuna girecek. 
izmir-hava-durumu.20150730133845.jpg
İSTANBUL'DA AŞIRI SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Basra alçak basıncının etkisiyle aşırı sıcakların yaşandığı İstanbul 'da vatandaşları uyardı. 5-9 derece arası mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcak hava dalgası bir süre daha etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji müdürü Güler'in verdiği bilgiye göre İstanbul'da aşırı sıcaklar yoğun nem sebebiyle 40 dereceden fazla hissediliyor.
istanbul-aşiri-sicaktan-halk-kiyafetleri-ile-denize-girdi.jpg
Güler, önümüzdeki hafta başına kadar İstanbul'da günlük en yüksek hava sıcaklıklarının 33-34 derece, en düşük sıcaklıkların ise 23-25 derecelerdeolacağının tahmin edildiğini vurguladı.

Mevsim normallerine göre sıcaklıkların yüksek nem nedeniyle 3 ila 5 derece arasında daha fazla hissedileceğini dile getiren Güler, "Önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıklara rağmen İstanbul'da saatteki hızı 30 ila 50 kilometreyi bulacağı tahmin edilen orta kuvvetli poyraz beklenmektedir" diye konuştu.

İZMİR GÖLGEDE 37 , MANİSA 41 DERECE
Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, İzmir'de gölgede 37, Aydın ve Manisa'da 41 dereceye ulaştı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Hava sıcaklığının gelecek 5 günde aynı seviyelerde olması bekleniyor.

Yetkililer, sıcak hava ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca gölgede kalınması ve zorunlu bulunmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

AYDIN 44 DERECEYİ GÖRDÜ
termometre-aşiri-sicak-hava-durumu.jpg
Aydın Kent Meydanı'nda bulunan termometre ise öğle saatlerinde 44 dereceyi gösterdi. Sıcaktan korunmak isteyenler, cami avluları, ağaçlık mekanlar, alışveriş merkezleri ve klimalı ortamlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Sanayide çalışanlar ise birbirlerini hortumla ıslatarak serinlemeye çalıştı.

HAYVANLAR İÇİN BİR KAP SU BIRAKIN
Maltepe Belediyesi, aşırı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için çeşitli önlemler aldı. Vatandaşlara, hayvanların su ihtiyacını karşılaması için 200 su kabı dağıtıldı ve 200 suluğun da yeşil alanlara monte edildi.

10.00-16.00 SAATLERİ ARASINA DİKKAT
hava-durumu-aşiri-sicak-hava-meteoroloji-uyardi.jpg
Mevsim normallerinin 9 derece üstüne çıkan aşırı sıcaklar sebebiyle meteoroloji uyarı yayınladı. Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan sıcak hava dalgası sebebiyle ve 10.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkılmaması öneriliyor.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.