Askere giden taşerona kadro

Askere giden taşerona kadro

Taşeron düzenlemesinde yeni haklar tasarıya eklendi. Askere giden taşeron kadroya alınacak. 1 Kasım 2015 sonrasında işe girenlere de kademeli kadro yolu açıldı ..

720 bin taşeronunkadroya geçmesiyle ilgiliyasa çalışmasında sonagelindi. Yakında Meclis'egelecek tasarıdan, askerlikyapan taşeron işçilere demüjde çıktı. 1 Kasım'danönce çalışan ve askeregitmesi nedeniyle yerine birbaşka personel alınanlar dakadroya geçebilecek. İş akdifeshedildikten sonra davaaçıp kazananların durumuda çözüme kavuşturuldu.İş davasını kazananların, 1Kasım öncesinde çalışıyorolmaları halinde işe iadeleriyapılacak.Maliye Bakanlığı'nıntaşeron işçinin kadroyaalınmasıyla ilgili yaptığıçalışmada; emekli olanlarkamuya tekrar alınmazken,yaşı gelenler de emekliyeayrılacak. Maliye'nin yanı sıraÇalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığı ile Devlet PersonelBaşkanlığı'nın koordineliyürüttüğü çalışmada yeni birsistem kurulmuş olacak.

KASIM ŞARTI KALKTI

Öte yandan tasarının ilk halinde 1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerin de kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. 1 Kasım 2015'ten sonra işe giren taşeron çalışanların da kademeli olarak, kadroya geçirilmesi sağlanacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tartışılan yasaya önümüzdeki günlerde son şekli verilecek.

TAZMİNATHAKKISAKLI

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel kamuda 'Özel Sözleşmeli Personel' pozisyonunda istihdam edilecek. Taşeron işçilerin kıdem tazminatında herhangi bir şekilde hak kaybı olmayacak. Taşeron işçilerin tazminatı devlet garantisi altında olduğu için öncelikli olarak kadroya alındığı kuruma geçiş yapılacak. ( takvim)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.