ATAMASI YAPILMAYAN TEKNİK ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

ATAMASI YAPILMAYAN TEKNİK ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

ATAMASI YAPILMAYAN TEKNİK ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

 

Ataması yapılmayan teknik öğretmenler, Ankara’da büyük bir eylem yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen öğretmenlere Türk Eğitim-Sen destek verdi. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi önünde buluşarak, Milli Müdafaa caddesine doğru yürüyüşe geçen öğretmenler, '28 Şubat'ın unutulan mağdurları 80 bin teknik öğretmen 13 yıldır atama ve unvan bekliyor' pankartları taşıdı, “Öğretmen olmak istiyoruz”, “Ücretli köle olmayacağız”, “Devlet uyuma, üretime sahip çık”, “28 Şubat’ın mağdurlarıyız” şeklinde sloganlar attı.

Eylemde konuşma yapanTürkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şunları kaydetti: “Teknik öğretmenler ilk defa Ankara merkezli bu çapta bir eylem yapıyor. Bu, teknik öğretmenler bakımından, bıçağın artık kemiğe dayandığı anlamına geliyor. Teknik öğretmenler güzel bir tabut yapmışlar. Tabutun güzeli olur mu demeyin. Teknik öğretmenler yapınca tabut bile güzel oluyor. Ama o tabuta teknik öğretmenleri sokmayacağız. O tabuta bu ülkeyi beceriksizce yöneten, adam gibi bir öğretmen atama politikası ortaya koyamayan Mili Eğitim Bakanlarını koyacağız.

Sayın Başbakana sesleniyorum: Hani 28 Şubatla hesaplaşacaktık? İşte 28 Şubatın yarattığı en büyük mağdurlar burada. Tam 14 yıl katsayı zulmüyle meslek liseleri neredeyse bitme noktasına gelmedi mi? Hükümet, son 10 yılda Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin sadece yüzde 3’ünü atayabildi. Yazıklar olsun. Dün Sayın Bakan Ömer Dinçer açıklama yapıyor: ‘Önemsediğim iki unsur var: Biri öğretmen, biri de mesleki ve teknik eğitim’ diyor. Ancak teknik öğretmenler, mesleki ve teknik eğitime önem verdiğiniz konusunda ciddi kaygılar yaşıyor. Mesleki ve teknik eğitime verdiğiniz değeri göstermek için adam gibi bir teknik öğretmen ataması yapın da görelim. 

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, teknik eğitim fakülteleri kapatıldı, teknoloji fakültelerine dönüştürüldü. Teknik eğitim fakülteleri, teknoloji fakülteleri mezunları ne olacak? Onları öğretmen olarak atamayı beceremedik. Yıllardır bu insanların mühendis olma talebi var. Çıkarılan kanun gereği de bu mümkün hale geldi ama bu uygulamada sınav şartını getiriyorlar. Böyle bir şey kabul edilebilir mi?

Dünya teknoloji yarışında Türkiye nerede? Hani dünyayla yarışıyorduk? Teknik öğretmenleri rezil rüsva ederek, onların geleceklerinden umutlarını kesmelerini sağlayarak mı dünya teknolojisiyle yarışacağız? Ey iktidar, ey Sayın Başbakan, ey Milli Eğitim Bakanı; dünya teknoloji yarışına girmek istiyorsak, bunun ilk adımı teknik öğretmenlere, teknik eğitime sahip çıkmaktır. Teknik eğitim yerlerde sürünüyor. Siz neredesiniz? İş ararken teknik öğretmenin tanımı yok. Bu arkadaşlarımızı öğretmen olarak atayamadık. Eğer teknik öğretmen yoksa, dünya teknoloji yarışında Türkiye’nin olması mümkün olmaz. Bakın 100 bin teknik öğretmen işsiz geziyor. 350 bin ataması yapılmayan öğretmen var. Bunun 100 bini teknik öğretmen. Bu manzara Türkiye için kapkara bir manzaradır, utanç manzarasıdır. Bu nedenle adam gibi öğretmen atama politikası yapılmasını ve teknik öğretmenlere hak ettikleri yerin ayrılmasını istiyoruz. Şubat ayında öğretmen ataması yapılması da mecburiyettir. Şubat'ta atama kaçınılmaz bir sonuçtur. Bundan kaçamazsınız.350 bin öğretmen ve aileleriyle milyonlarca insan Şubat’ta atama istiyor. Bu çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz.  Eğer Şubat’ta atama yapılmazsa, binlerce öğretmeni Ankara’ya yığarız.”

Yüzlerce öğretmenin katıldığı eylemde, üzerinde ‘Ünvansız gitti rahmetli' yazan tabut gezdirildi. Daha sonra öğretmenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektupları sergiledi. Bazı öğretmenler ise diplomalarını yaktı.

 

...::: GENEL BAŞKANIN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ :::...

 

...::: ATAMASI YAPILMAYAN TEKNİK ÖĞRETMENLERİN EYLEMiNİN BASINDA YANSIMALARI :::...

TELEVİZYONLAR 

GAZETELER 

ATV 

AKŞAM

KANAL A 

AYDINLIK GAZETESİ 

KANAL B 

BAŞKENT GAZETESİ 

NTV 

GÜNLÜK EVRENSEL 

SHOW TV

ORTADOĞU 

STAR TV

SÖZCÜ 

TGRT HABER 

TÜRKİYE 

TV 5 

YENİ ÇAĞ

HABERTÜRK

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.