ATAMIZI  DOĞDUĞU GÜN, DOĞDUĞU YERDE ANACAĞIZ …

ATAMIZI DOĞDUĞU GÜN, DOĞDUĞU YERDE ANACAĞIZ …

ATAMIZI DOĞDUĞU GÜN, DOĞDUĞU YERDE ANACAĞIZ …

Eğitim Sendikaları yıllardan beri çalışanların sosyal,ekonomik ve  özlük  haklarını korumak için gayret sarf etmekte. Türkiye’nin üye bakımından en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Türk Eğitim- Sen’in vazgeçilmez ilkeleri milli ve manevi değerlere sahip çıkmak, Türk Bayrağı ve İstiklâl Marşımıza saygı göstermek ve gösterilmesini sağlamaktır.

                Bu nedenle;  2008 yılının 24 Mayısında, 81 ilden gelen Türk Eğitim- Sen üyesi ve gençlerden oluşan 25 bin kişilik dev bir ziyaretçi gurubu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin mayası olarak gördüğümüz Çanakkale’yi ziyaret ettik.  57.Alay Şehitliğinin girişine 81 il ve Türklerin yaşadığı Azerbaycan, Kosova, Türkmenistan, Kırgızistan, Üsküp, Mekke, Medine, Kerbela, Musul, Kerkük ve Süleymaniye’den gelen topraklarla iki çınar fidanı diktik. Ziyaretçilere bir tarafında Türk Eğitim Sen, diğer tarafında ise 57.Alay şehitlerimizin ismi yazan asker künyesi hediye ettik. Ve bütün ziyaretçiler künyelerinde yazan şehitlere Fatihalar okudular.

                2005 yılından günümüze kadar her yıl 5 Ocak günleri Bayrak Şairimiz Arif Nihat ASYA’ yı doğduğu yer Çatalca İnceğiz köyünde anıyoruz. Bayrağımızla ilgili bugüne kadar yazılmış en güzel şiiri yazarak unutulmaması gereken bu zatın unutturulmaması görevini de başarıyla sağlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

                Türk Eğitim Sen İstanbul 9 nolu şube olarak 2012 yılında ise Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmek amacıyla “DOĞDUĞU GÜNDE, DOĞDUĞU YERDE” sloganıyla yeniden yola çıktık. Devletimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, sonsuz önderimiz ve başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzün dünyaya gelişini, doğduğu gün olan 19 Mayısta, doğduğu evde kutlamaya gidiyoruz. 19 Mayıslar genelde Ankara’da, Anıtkabir ya da Samsun’a ayak bastığı yerde kutlanmakta. Her ikisi de halisane fikirler ama Selanik’te doğduğu ev Türk konsolosluğunun bahçesinde ve hala sağlam durumda olduğundan, Atatürk’ü 19 Mayısta anmanın en doğru yeri Selanik’tir. Türk Eğitim- Sen üyeleri olarak 18 Mayıs gecesi yola çıkıp, 19 Mayıs sabahı Ata’mızın huzurunda olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

 

                                                                                                                               S.Akın YURTDAGÜLEN

                                                                                                                             Türk Eğitim-Sen İstanbul

                                                                                                                             9 Nolu Şb.Mali Sekreteri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.