Atatürk ilkeleri, Türk Dili ve İngilizce dersi kaldırılıyor

Atatürk ilkeleri, Türk Dili ve İngilizce dersi kaldırılıyor

Üniversitelerde okutulan Atatürk ilkeleri, Türk Dili ve İngilizce dersi kaldırılıyor

Yeni YÖK Yasası için hazırlanan taslakla üniversitelerde Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, Türk dili, Yabancı dil dersinin kaldırılması öngörülüyor.

YÖK, üniversitelerde bütün öğrenciler için ortak olan zorunlu dersleri kaldırmak için çalışma yapıyor. YÖK yasasını sil baştan değiştirmek için taslak yasa metni hazırlayan YÖK, Atatürk ilkeleri ve inkılapları dersi, Türk dili dersi, yabancı dil dersinin kaldırılmasını öngördü. Üniversitelerin 1’inci sınıflarında 2 yarıyıl okutulan bu 3 ders, taslağın yasalaşması durumunda tamamen kaldırılacak.

YÖK yetkilileri, yeni yasama yılında TBMM’ye sunulacak olan yeni YÖK yasasının taslak metninde bu zorunlu derslerin yer almadığını bildirdi. Ancak çalışmaların hâlâ devam ettiğini belirten yetkililer, yeni düzenlemenin 2012- 2013 eğitim öğretim yılında üniversite 1’inci sınıfta okuyacak öğrencileri kapsamayacağını bildirdiler. Yetkililer, zorunlu derslerin kaldırılmasının gerekçesini, “Lisede okutulan derslerin üniversite 1’inci sınıfta yenilenmesinin öğrencinin mesleki eğitime geçişte zamanını daralttığı ve kendi alanıyla ilgili alacağı derslere daha fazla yer açılması” olarak gösterdi.

YÖK’ten yapılan açıklamada ise YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın konuyla ilgili bir açıklamasının olmadığı vurgulandı.

Esra KAYA
Atatürk makalesi ödül almış

Atatürk İlkeleri ve İnkılapları dersini üniversitelerde zorunlu olmaktan çıkarma çalışmasının yapıldığı YÖK’ün Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olduğu 1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada, “Atatürk’te Evrensel Barış ve Denge İsteği” makalesiyle mansiyon ödülü almıştı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.