Atilla Olçum, Romanya'da Sendika Genel Kurulunda

Atilla Olçum, Romanya'da Sendika Genel Kurulunda

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Romanya Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın (FSLI) 8. Genel Kurulu’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Romanya Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın (FSLI) 8. Genel Kurulu’na katıldı.

ETUCE Genel Başkanı Christine Blower, ETUCE Avrupa Direktörü Susan Flocken, Sırbistan Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Valentina Ilic, Bulgaristan Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Yanka Takeva, Moldova Eğitim Sendikası Genel Başkanı Dumitru Ivanov, Fransa Frankofon Eğitim ve Öğretim Sendikası (CSFEF) Genel Başkanı Jean-Hervé Cohen, Norveç Eğitim Sendikası (SL- Skolenes Landsforbund) Baş Danışmanı Gunnvor Sen başta olmak üzere, 16 ülkeden sendikacıların katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan FSLI Genel Başkanı Simion Hancescu, eğitim-öğretimde yaşanan sorunlara değinerek, sorunların çözümünde sosyal diyaloğun önemine dikkat çekti.

Romanya Eğitim Bakanı Liviu - Marian Pop ise, eğitimdeki sorunların çözümünde taraflar arasındaki uzlaşmanın önemini vurguladı. Eski bir sendikacı olarak sorunların bilincinde olduğunu dile getiren Pop, taraflar arası müzakerenin temel sorunların aşılmasında en önemli faktör olduğunun altını çizdi.

Ortak mücadeleyi önemsiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, eğitim alanında güçlü bir temsiliyeti ve sorunların çözüme kavuşturulması yönünde çabası olan FSLI’yi ve genel başkanını tebrik ederek, şunları söyledi:

“Dillerimiz, renklerimiz, kültürlerimiz farklı olsa da emek mücadelemiz ve eğitimin sorunlarını aşmada gösterdiğimiz gayret ortaktır. Tüm farklılıklara rağmen ortak değerimiz alın terimizdir. Bu bilinçle uluslararası her çalışmanın, her ortak mücadelenin bir parçasıyız. Bu bağlamda, Türkiye’nin en güçlü emek hareketi olarak Romanya’daki eğitim çalışanları ile iş birliğini ve ortak mücadeleyi önemsiyoruz. Bu vesile ile kongrenin Romanya’daki eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Yeni yönetimle de bir araya gelen Olçum, yeniden genel başkan seçilen Hancescu’yu, yönetim kurulu üyelerini ve sendikanın yeni genel sekreteri olarak seçilen Cornelia Popa Stavri’yi tebrik etti.

Yeni yönetime görevlerinde başarılar dileyen Olçum, uluslararası dayanışmanın, emek mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük önemi olduğunu ifade etti.

Romanya programında Atilla Olçum’a dış ilişkiler biriminden Gazi Doğan eşlik etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.