Avcı: Meslek liselerini elden geçiriyoruz

Avcı: Meslek liselerini elden geçiriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kanun teklifiyle mahkemeler üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'na kurulmak istenen tuzakları bir ölçüde daha etkisiz hale getirmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Torba Yasa kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundukları kanun teklifinden söz eden Bakan Avcı, "Orada diyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM'nin yaptığı sınavlara ilişkin itirazlar sınav bittikten en geç 10 gün içerisinde yapılır, mahkemeler de bir ay içerisinde karar verir, temyiz 10 gün içinde neticelendirilir. Böylelikle sınavlarımızı Haziran'da yaptığımıza göre Temmuz ayında mahkemeye gidilse Ağustos ayının ortalarına kadar bu iş biter. Böyle bir kanun teklifimiz var inşallah bütün milletvekillerimiz de desteğiyle mahkemeler üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'na kurulmak istenen tuzakları da böylece bir ölçüde daha etkisiz hale getirmiş olacağımızı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

DERSHANELERİN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İLE OKULLARDA TAKVİYE DERS VERİLMESİ

Dershane dönüşümü programıyla başlayan dezenformasyonla çocukların dershaneye ihtiyaç duyduğu illüzyonlar bulunduğunu, ancak bu illüzyonun kırıldığını kaydeden Bakan Avcı, "Artık okullar ve öğretmenler merkeze geldi. Velilerimiz ve öğretmenlerimiz aslolanın okul olduğunu, sınıf olduğunu, öğretmen olduğunu artık biliyorlar. Buna rağmen biz takviye almak isteyen bütün çocuklarımıza hafta sonlarında ücretsiz takviye dersleri vereceğiz. Okulu bitirmiş olan çocuklarımız da üniversiteye hazırlanmak için takviyeye ihtiyaç duyuyorlarsa onlar için de halk eğitim merkezlerinde benzer kurslar açacağız. Bu kadar yalın, bu kadar net bir açıklama bile çok çarpıtıldı. Sosyal medyada Milli Eğitim Bakanlığı eğitimi 6 güne çıkartıyor, cumartesi günleri de okul olacakmış diye bir kampanya başlatıldı. Bu kimse için zorunlu ve ücretli değil" diye belirtti.

"TÜRKİYE 11 YILDIR SESSİZ DEVRİM YAŞIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurumsal kültürü çok yüksek olan bir Bakanlık olduğuna değinen Bakan Avcı, "Sık sık söylüyoruz Türkiye 11 yıldır sessiz devrim yaşıyor bunun en çarpıcı örneklerini de milli eğitimde yaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok yüksek olan bir Bakanlıktır. Bakan değişikli ile Bakanlıkta politikalar değişmez. Özellikle aynı partinin iktidar olduğu dönemde Bakan değişse de çizilmiş olan doğrultu değişmez, değişmemiştir. Son zamanlarda peş peşe yönetmelikler çıkarılarak düzenlemeler yapılarak değişim süreci hızlandı ama bunun sebebi bizden önceki Bakan arkadaşların ihmali değil, bizden önceki Bakan arkadaşlarımız tüzüklerle çarpışarak vazifeleri yapmak zorundaydılar. En basit yönetmelik değişikliklerinin bile ya yargı ya da Çankaya üzerinden etkisiz hale getirildiği dönemden geçtik" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum