Avcı: Yaz-Boz yapmıyoruz, her şey planlı

Avcı: Yaz-Boz yapmıyoruz, her şey planlı

Milli Eğitim Bakanı Avcı MEB Şura Salonu’nda rehber öğretmenlerle buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı MEB Şura Salonu’nda rehber öğretmenlerle buluştu.

Konuşmasında MEB’in tarihine kısaca değinen Avcı kısaca şunları söyledi, “AKP hükümeti döneminde eğitimde sürekli yaz-boz yapıldığı söylenmektedir. Herkes tarafından bilinmektedir ki değişim gelişmenin bir parçasıdır. Değişmeden gelişemezsiniz. Biz de eğitimde en iyiye ulaşmak için sürekli değişiyor ve gelişiyoruz. Bu değişimleri yaparken de paydaşların görüşlerini, düşüncelerini alarak yapıyoruz.  AKP döneminde 5 ayrı Milli Eğitim Bakanı gelmiştir, hepsinin yaptığı uygulamalar farklı görünmekle birlikte bunlar hükümet programının bir parçasıdır. Örneğin özel okul desteği Hüseyin Çelik zamanında da gündeme gelmiş fakat engellenmiştir. Şimdi biz bunu uygulamaya geçirmiş durumdayız. MEB’de yapılanlar bir düzen içinde devam ediyor.”

Daha sonra rehberlik alan öğretmenleri ile ilgili konuşan AVCI, rehber öğretmenlerin sadece öğrencilere değil, öğretmenlere, yöneticilere, velilere de hitap etmesi gerektiğini, sürekli kendilerini geliştirici faaliyetlerde bulunmalarını, sinemaya, tiyatroya gitmelerini, müzik dinlemelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Bazı rehber öğretmenlerin genel sorunlardan bahsetmesi üzerine tekrar söz alan Avcı, “ideal çözümler her zaman mümkün olmuyor. Alınan kararlar herkesi memnun etmeyebilir. Velinin memnun olduğu bir gelişmeden öğretmen memnun olmayabilir. Bazen yanlış şeyler de yapabilir, yanlış kararlar da alabiliriz. Doğruların anlaşılması zaman alabilir. Bu tip sorunları çözmek için ön yargısız, açık bir ilişki içinde olmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Avcı'nın öğretmenlerle samimi diyaloğu takdir topladı.

Türkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.