Avcı'dan Öğretmen Rotasyonu Açıklaması

Avcı'dan Öğretmen Rotasyonu Açıklaması

Bakan Nabi Avcı'dan Öğretmen Rotasyonu Açıklaması

A Haber´de Deşifre programının canlı yayın konuğu olan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yaptığı açıklamala:

"Şimdi rotasyon şu: Bizim büyük şehirlerimizde, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, buralarda özellikle merkezi okullarda Çankaya’da, Gaziosmanpaşa’da, Antalya’nın en gözde semti diyelim Kemeraltı’nda okullarda 15 yılın üzerinde, 20 yıllık, 25 yıllık, 30 yıllık öğretmenlerimiz kümelenmiş vaziyetteler. Hizmet puanlarına bakarak oralar isteniyor, bu çok kıdemli öğretmenlerimiz de kendilerince haklı olarak kendilerince en mutena ilçelerdeki semtlerdeki okulları tercih ediyorlar, ama buralarda bir kemikleşme oluyor, oraya gelmek isteyen binlerce başka öğretmen var. 

Şimdi rotasyon dediğimiz şey, bir ilden alıp bir başka ile göndermek, doğudan alıp batıya, batıdan doğuya, kuzeyden güneye filan değil, Aynı ilin içerisinde ilçe grupları oluşturmuşuz, yani Çankaya Yenimahalle, Bahçelievler filan gibi 3-4 ilçe. Diyoruz ki, sen Çankaya’daysan, 15 yılı da geçtiyse bulunduğun okuldaki hizmet süren, şu 3 ilçeden 40 tane okul tercih et, 40 tercih, 40 okuldan birine seni rotasyona tabi tutacağız diyoruz. Niye? Diğerlerinden buraya da gelebilenler olsun diye.

Şimdi bundan etkilenecek olan öğretmen sayımız 13 bin, bu 13 binin içinden büyük bir kitle bunu sürgün filan diye kamuoyunda bir köpürtme var. Ama buraya gelmek isteyen 60 bin öğretmen var, onların sesi çıkmıyor, onlar kendilerini yakıştıramıyorlar, onlar gitsin de biz oraya gelelim demeyi yakıştıramıyorlar ama, biz biliyoruz şeylerden, rakamlar önümüzde, en az 60 bin kişi oraya gelmek için sıra bekliyor. Dolayısıyla, öyle sürgün falan değil bu rotasyon meselesi, 15 yıl ve üzeri. 

Bazı illerde, mesela bizim Ankara’da sınıf öğretmeni fazlamız var, Türkiye genelinde binlerce fazla sınıf öğretmenimiz var, yani derse giremiyor, oralar dolu. İşte Ankara’da mesela kitlenmiş dediğim o. Buna mukabil birçok ilde de hala sınıf öğretmeni açığımız var, şimdi bu yeni atama döneminde de sınıf öğretmeni alacağız. Elimizde bu kadar sınıf öğretmeni fazla, norm fazlası, ama onları o ilden alıp başka bir ile gönderemediğimiz için onları şimdi işte başka türlü değerlendirmeyi düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum