Avcı'dan okul müdürlerine uyarı

Avcı'dan okul müdürlerine uyarı

Avcı'dan okul yöneticilerini seçmeli dersler konusunda uyardı

Meclis'te kendisine sözlü olarak iletilen bazı sorulara cevap veren Nabi Avcı, bazı okul yöneticilerinin öğrenci ve velilere seçmeli desler konusunda yönlendirme yapmaları konusuna değindi.

Avcı, Seçmeli dersler konusunda okul yöneticilerinin "öğretmen yok ve o derse talep yok" bahanesiyle öğrenci ve velileri yönlendirmeye çalıştıklarının bilgisinin kendilerine geldiğini de söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, seçmeli derslerin zorunlu değil adı üstünde seçmeli olduğunu belirterek okul yöneticilerini bu konuda uyardı.

İstediği dersi seçemeyen velilerin kensisine başvurmasını isteyen Avcı, "bu konuda bir hassasiyetimiz var ama bu vesileyle bu hassasiyetimizi bir kere daha buradan duyurmuş olalım. Eğer somut olarak 'şu filanca okulda şöyle bir uygulama oldu ve dolayısıyla, çocuğumuz istediği seçmeli dersi değil, okul yönetiminin tavsiye ettiği bir başka dersi seçmek zorunda kaldı kendi isteği hilafına' gibi bir bilgi varsa, o bilgiyi benimle paylaşırsanız ben gereğini araştırır, yaparım" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.