Avcı'dan, şube müdürlüğü açıklaması

Avcı'dan, şube müdürlüğü açıklaması

Bakan Avcı, bakanlığının 2016 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurul'ndaki görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Avcı, bakanlığının 2016 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurul'ndaki görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Okul müdürlerinin atanmasına ilişkin mahkeme kararlarına yönelik bir soru üzerine Avcı, okul müdürlüğü için görevlendirilmek üzere komisyonlar kurulduğunu, o komisyonların mülakat yaptığını, 75 ve üzeri alanların görevlendirildiğini belirtti.

Avcı, mahkemelerde açılan davaların, komisyonların aldığı bu kararlara yönelik olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme, bu davalardan şikayetçiyi, haklı bulduğu zaman şunu öngörmüş oluyor; bu komisyonun kararı geçerli değil, yeni bir komisyon kurun ve daha nesnel kriterlerle bu adayı yeniden değerlendirin. Birçok mahkeme kararında bu yanlış anlamayı önlemek üzere, dava kararında 'Bu karar, okul müdürlüğüne iadesini gerektirmez' hükmü de var. Yani okul müdürlüğünden zaten alınmış, 16 bin öğretmen ve müdür daha önce alınmış, yasayla alınmış, buna karşı yapılan itiraz Anayasa Mahkemesince reddedilmiş. Dolayısıyla yasal olarak zaten o komisyonlara giren adaylar okul müdürü olarak girmiyorlar, okul müdürü adayı olarak giriyorlar. Komisyonun bir yanlış yaptığına mahkeme karar verirse, o komisyonları yeniden kuruyoruz.

Şube müdürlüğü alımı için açılan dava sayısı 620. Bu davalardan 280'i idare, Milli Eğitim Bakanlığı lehine kararlaştırılmış, 64 yürütmenin durdurulmasının kabulü kararı verilmiş, 104 ret kararı, kesin ret, 217'si iptal kararı. İdari dava daireleri kurul kararı bekleniyor, onun neticesine göre de uygulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığının, mahkeme kararlarından, o güne kadar uygulamadığı herhangi bir mahkeme kararı yok."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum