Avrupa'da Görülmesi Gereken 10 Şehir

Avrupa'da Görülmesi Gereken 10 Şehir

Avrupa’da gezilecek farklı ülkeler ve şehirler olsa da ön plana çıkmayı başaran Avrupa kentleri daha fazla ziyaretçi almaktadır. Özellikle Avrupa’ya ilk defa gidecek kişilerin ziyaretlerinde bu yerleri tercih etmesi daha iyi bir Avrupa turu yapılmasını...

Avrupa'da Görülmesi Gereken 10 Şehir

Avrupa’da gezilecek farklı ülkeler ve şehirler olsa da ön plana çıkmayı başaran Avrupa kentleri daha fazla ziyaretçi almaktadır. Özellikle Avrupa’ya ilk defa gidecek kişilerin ziyaretlerinde bu yerleri tercih etmesi daha iyi bir Avrupa turu yapılmasını sağlar.  Eğer siz de Avrupa turu düşünüyorsanız Avrupa’da görülmesi gereken 10 şehir listemize göz atabilirsiniz. Listemizde yer alan şehirleri paket turlarla gezmek istiyorsanız en kapsamlı turları sunan http://www.prontotour.com/Avrupa-Turlari adresini ziyaret edebilirsiniz.

Barselona

Listede olmazsa olmaz şehirlerden bir tanesi Barselona farklı yapısı ilke dikkat çeker. Farklı yapıları ile dolaşa dolaşa kısa süre içerisinde gezemeyeceğiniz Barselona, bu bakımdan tek kent tercih edilecekse en güçlü seçeneklerden birisi. Güell Parkı, Poble Espanyol Açık Hava Müzesi de kente gidildiğinde mutlaka uğranması gereken yerler arasında yer alıyor. 

Londra

Londra daha çok iş gezileri için tercih edildiği için turistik geziler arka planda olarak görülse de Londra tercih edebilecek şehirler arasında oldukça önemlidir. Buckingham Sarayı, Big Ben ve Londra Gözü gibi yerler mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Roma

İtalya Roma, Vatikan, Venedik gibi seçenekleri ile caziptir. Başkent Roma yıl boyunca misafirleri ağırladığı gibi bu bölgede yapılabilecek etkinlik oldukça fazladır. Roma’da antik dönemlerden dahi kalma eserler, yapılar görülebilir. Bu bakımdan Kolezyum Amfi Tiyatrosu, Panteon Tapınağı sizi büyüleyecektir.

Paris

Paris’te aşk başkadır. Bir klişe olsa da Eyfel Kulesi ve Champs-Élysées Caddesi ile aşkın sonuna kadar yaşanabileceği yerlerdir. Kuşkusuz turistik ve tarihi geziler için de Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali gibi pek çok farklı seçenek mevcuttur.

İstanbul

İstanbul yapılan pek çok sıralamada es geçilse de mutlaka listelerde yer alması gereken şehirlerden birisidir. İstanbul eşsiz coğrafyası, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya gibi yapıları ile dikkat çeker.

Edinburgh

Edinburgh İskoçya’nın başkentidir. Özellikle tarihi gezileri seven kişiler için İskoçya’nın başkenti olan eşsizdir. Orta çağ mimarisinin hala korunması bu yapıların milyonlarca ziyaretçi çekmesini sağlar. Edinburgh Üniversitesi gibi merkezi yapılar gezilmesi gerekenler arasında.

Floransa

İtalya’dan pek çok şehir sıralamaya girmeyi başarırken İtalya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Floransa’da uğrak noktalardan birisidir. Signoria Meydanı, Uffizi Müzesi ise mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunur. 

St Petersburg

St Petersburg Rusya’da olması sebebiyle özelikle soğuk sevmeyen kişiler tarafından tercih edilmez. Fakat St Petersburg iklim dışında oldukça cazip bir seçenektir. Senota Meydanı ve Nevskiy Caddesi gibi bölgeler ziyaret edilmelidir.

Venedik

İtalya’nın diğer bir kenti Venedik de özel şehir yapısı ile dikkat çeker. Suların üzerinde yaşayan kent Venedik, kanallar aracılığı ile sizlere farklı bir güzellik sunar.  Rialto ve Son Nefes köprüsü gibi meşhur köprüleri, mimariler görülebilir. 

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin aynı zamanda başkenti olan Prag, mimari yapısı ile dikkat çekerken hala korunarak günümüze kadar gelmeyi başaran yapıları ile ünlüdür. Dancing House, Nerudova Sokağı gibi örneklerin oldukça arttırılabileceği kent bu bakımdan oldukça ilgi çeker. Prag’a gitmişken Orta Avrupa’nın diğer güzel şehirleri Budapeşte ve Viyana’yı da gezmemek olmaz. Bu yüzden size Orta Avrupa Turları (http://www.prontotour.com/Paket-Turlar/Orta-Avrupa-Turlari) arasından birini seçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.