Ayda 32 bin dolara işçi aranıyor

Ayda 32 bin dolara işçi aranıyor

Türk kaynakçılar için yurt dışında yüksek maaşlı iş fırsatı doğdu. Yıllık 400 bin dolar veren Kanadalı şirketler nitelikli göçmen arıyor

Amerika ve Kanada, nitelikli iş gücü eksikliği yüzünden çıkmazda. Çaresiz kalan enerji firmalarından Türk kaynakçılar için 'Amerikan Rüyası' fırsatı çıktı. 351 bin kaynakçı arayan Amerika'da, nitelikli işçilerin yıllık geliri 240 bin dolara kadar yükselebiliyor.


Amerika ve Kanada'da inşaat firmaları, dünyanın dört bir yanından iş gücü çekebilmek için, kaynakçıların eğitim masraflarını karşılıyor ve emeklilik fonlarını artırıyor. Ayrıca, Amerika'daki işçilerin maaşları bir gecede yüzde 20 arttı.

GÖÇMENLERE İŞ İMKANI 
Yapılan zam ile beraber işçilerin yıllık geliri 240 bin dolara yükselmiş oldu. Kanada'da ise bu rakam 384 bin dolara (Aylık 32 bin dolar) ulaşmış durumda. İnşaat firmalarından Huntsman Corp'un kimyasal bölümünün CEO'su Peter Huntsman, "Eğer Lake Charles bölgesindeki 5 ve 85 yaşları arasındaki herkesi alıp, kaynakçılığı öğretsek bile ihtiyacı karşılayamayız" şeklinde konuştu.
Şirketler konsolosluklar vasıtasıyla göçmen işçileri arıyor. Göçmen olmak isteyenlerin bu ülkelerin konsolosluklarından bilgi alabileceği belirtiliyor.

Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.