Aydoğdu: Okul Müdürlüğü Meslek Değil, Asıl Olan Öğretmenlik

Aydoğdu: Okul Müdürlüğü Meslek Değil, Asıl Olan Öğretmenlik

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü ve Ekibi, kapılarını Hürriyet'e açtı. Hamza Aydoğdu ve ekibi çok merak edilen soruları cevapladı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü ve Ekibi, kapılarını Hürriyet'e açtı.  Hamza Aydoğdu ve ekibi çok merak edilen soruları cevapladı. Bu konulardan biri de; eğiitm kurumları yöneticiliği konularında idi. İşte o açıklamalar...

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK DEĞİL

Atama işlemlerinde belirli kurallar var. Yönetmeliklerle belirlenmiş bu kurallara göre iş ve işlemleri yürütmek bizim görevimiz. Bir sistem kurulduğu için problemimiz olmuyor. Ama yine de en çok itiraz okul müdür ve yardımcılarının görevlendirilmelerinde yaşanıyor. Çünkü kanunda yöneticilik artık ikinci bir görev oldu. Okul müdürlüğü ikinci bir görevdir; asıl olan öğretmenliktir.

Yönetici atamalarında ek-2 diye bir formumuz var. Bu formumuz açılan tüm davalara rağmen geçerliliğini koruyor. Burada mezuniyeti, yüksek lisans-doktorası, başarı belgeleri, ödülleri ile diğer somut çalışmaları değerlendiriliyor ve rakamsal bir puan veriyoruz. Formdan alınan puanın yüzde 50’si değerlendiriliyor ve mülakatın da yüzde 50’si alınarak bir puan oluşturuluyor. Bu puana göre öğretmenlerimizi yönetici olarak görevlendiriyoruz. Sadece yazılı sınava ya da bazı somut kriterlere göre yönetici görevlendirelim diye bir talep var. Bu, her şeyden önce amaca uygun değil. Çünkü netice itibarıyla 1500-2000 kişilik öğrencimizi birilerine emanet ediyoruz. Böyle mesuliyeti yüksek bir göreve gelecek insanın konuşması, giyinmesi, tarzı, üslubu, özgüveni, temsil kabiliyeti vb. hususlarda da değerlendirilmesi için bir heyetin huzurundan geçmesi kadar doğal bir şey yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum