AYM'den önemli kararlar

AYM'den önemli kararlar

Anayasa mahkemesinden 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma kararı

ANAYASA Mahkemesi'nden (AYM), Hükümet'e torba yasa şoku geldi. CHP'nin başvurusu üzerine AYM, torba yasadaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) "Milli güvenlik", "kamu düzeninin korunması" ve "suç işlenmesinin önlenmesi" gibi nedenlerle ve "gecikmesinde sakıncalı bulunan hallerde" bir internet sitesini 4 saat içinde kapatma yetkisini anayasaya aykırı gördü ve iptal etti.

İptalle TİB başkanının talimatıyla 4 saatte site kapatma ve internet trafik bilgilerini toplama yetkisi yargı kararıyla kaldırılmış oldu. TİB, artık, internete müdahale edemeyecek. Site kapatma ancak yargı kararıyla mümkün olabilecek.

Anayasa Mahkemesi, TİB ile ilgili düzenleme ile mahkeme kararlarının yerine getirilmesine ilişkin maddelerin yürütmesini de durdurdu.

Hükümet'in özelleştirme kararını müteakip devir teslim üzerinden 5 yıl geçtikten sonra daha önce iptal verilmiş olan mahkeme kararları uygulanmayacağı şeklindeki, idari yargı kararlarına uyulmamasına yasal güvence de anayasaya aykırı bulunarak iptal edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.