Aynı Binada Yönetici Norm Sorunu Çözümü

Aynı Binada Yönetici Norm Sorunu Çözümü

Aynı Binada Yönetici Norm Sorunu Çözülmeli

Bir Okul Yönetici tarafından sitemize gönderilen yazı.

Yazı incelendiğinde, çözümü çok basit, ama on binlerce eğitim yöneticisi için çileye dönüşen bir uygulamanın çözüm önerisi.

TurkiyeEgitim.Com

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerin norm kadrolarına ilişkin 18.06.2014 tarihli yönetmeliğin 5. Maddesinin 3. Fıkrasında ; “Aynı Binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarından sadece öğrenci sayısı en fazla olana müdür norm kadrosu verilir.” denilmektedir.

2012 yılında ………….. Okulunda Okul Müdürü olarak görev yapmaktayken, Eğitim Sisteminin“4+4+4” şeklinde değişmesi ile branşım sınıf  öğretmeni olmasına rağmen aynı binada bulunan …………………….. İlkokulu ve …………………. Ortaokulunun, Ortaokul Bölümüne Okul Müdürü olarak atandım. Daha sonra yan alan değişikliğiylesosyal bilgileröğretmenliğine geçtim. 14.03.2014 tarihi itibarı ile okulumda 3 yıldır görev yapmakta olmama rağmen ( toplam müdürlüğüm 10yıl ) yukarıdaki maddeye göre Okulumda ilkokul öğrenci sayısı, ortaokul öğrenci sayısından fazla olduğundan, yönetici normu İlkokula verileceğinden ve alan değişikliği hakkı da verilmediğinden, norm fazlası durumuna düşmekte olup büyük bir mağduriyet yaşamaktayım.

Bu durumun düzeltilmesi için norm kadro yönetmeliğinin ilgili maddesinin hiç kimseyi mağdur etmeden ve kamunun menfaati de gözetilerek“Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarından (İlk ve Orta okulu aynı binada olan okulların) öğrenci sayısına bakılmaksızın (öğrenci sayısı her yıl değişeceğinden) bu kurumlarda görev yapabilecek her branştan öğretmenin bu kurumlara idareci olarak atanabilmesi”şeklinde değiştirilmesi hususunda;

 

Gereğinin yapılmasınıivedilikle arz ederim.

 

                                                                                                   09.07.2014

 

                                                                                              ……………………………

                                                                                  …………… İlk / Orta Okulu Müdürü

 

 

Adres             :

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum