Bağışıklığı güçlendiren zencefilli havuç suyu

Bağışıklığı güçlendiren zencefilli havuç suyu

Cildinize güzel bir görünüm katmaktan kanseri engellemeye kadar birçok faydası bulunan zencefili havuç suyu tarifi...

İnsanlar artık daha sağlıklı bir yaşam için gazlı içecekleri bırakıp sağlıklı içeceklere yönelmeyi tercih ediyor. Zencefilli havuç suyu da içerdiği vitamin ve minerallerle bunlardan biri. Tam bir antioksidan olmasıyla beraber hem sağlığınızı artıracak hem de cildinize güzellik katacak zencefilli havuç suyunun faydaları da saymakla bitmiyor.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Vücudunuzun direncini artıran zencefilli havuç suyu özellikle çocuklar ve yaşlılar için çok faydalıdır çünkü havucun içindeki A ve C vitaminleri bağışıklık sistemi hücrelerinin hızlı üretilmesine olanak sağlar.

Zencefil ise içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca, vücutta dolaşıma yardımcı olarak dokulara daha çok oksijen taşınmasına yardımcı olur.

Cilt sağlığını iyileştirir

A vitamini ve antioksidanlar yönünden zengin olmasıyla havuç, cilt sağlığı için çok faydalıdır. Ciltte sivilceleri, lekeleri ve renklenmeleri önleyip cildin kurumasını engeller. Ayrıca içindeki beta karoten sayesinde cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden de korur.

Aynı şekilde zencefil de antioksidan bakımından zengin olduğu için pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Kanser oluşumunu önler

Zencefilli havuç suyu ierdiği enfeksiyon karşıtı, antioksidan, aynı zamanda hücre çoğalmasını ve bölünmesini engelleyici özellikleri sayesinde kansere karşı bir kalkan oluşturur.

Zencefil ise yumurtalık, kalın bağırsak, akciğer, göğüs, deri, prostat ve pankreas gibi kanser türlerine karşı savaşabilir.

Kalp ve damar sağlığını artırır

Hem zencefil hem havuç antioksidan ve vücudu toksiklerden arındırıcı özellikleriyle kalp ve damar sağlığının gelişmesine katkıda bulunurlar. Havuç, içerdiği antioksidanlarla kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca yine havucun içinde bulunan potasyum yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili bir silahtır.

Zencefil ise vücudun kolesterol ve tansiyon seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olmakla beraber kan pıhtılarının oluşmasını engeller.

Diyabeti kontrol eder

Zencefil kandaki şeker seviyesinin düşmesine yardımcı olur ve insülin gibi şeker hastalığını tedavi etmede kullanılan ilaçların etkisini artırır.

Havuç ise glisemik indeksinin düşük olması nedeniyle kandaki şeker seviyesini düzene sokar. Ayrıca içerdiği A vitamini sayesinde diyabete bağlı olarak gözlerde oluşabilecek diyabetik retinopatiyi oluşmasını önler.

Sindirim sistemi problemlerini azaltır

Eğer sindirimle ilgili sağlık problemleri yaşıyorsanız, zencefilli havuç suyu içerdiği besin öğeleriyle sizin için birebir. Hem havuç hem zencefil sindirim sisteminiz ve bağırsaklarınız açısından yararlı besin maddeleri içerir. Sadece havuç suyu içmek bile bağırsaktaki mukus üretimini artırarak kabızlığa iyi gelir.

Zencefil ise midenizin temizlenmesine yardımcı olur. Zencefilin gaz giderici yapısı mide kaslarını rahatlatarak gazı önleyebilir. Ayrıca mide bulantısı tedavisinde çok kullanılır.

Zencefilli havuç suyu malzemeleri

4-5 tane havuç
3 cm kadar zencefil
Yarım limon
Tarçın

Zencefilli havuç suyu tarifi

Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Zencefilin de kabuklarını soyup iyice durulayın. Zencefil ve havuçları meyve suyu sıkacağına atıp sularını sıkın. Sıkılan suyu bir bardağa alın. Yarım limonun suyunu, zencefil ve havuç suyunun üstüne sıkın. Tercihe bağlı olarak tuz veya tarçın ekleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.