Bahçeli: Vesayet altına girdiler

Bahçeli: Vesayet altına girdiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumda "hayır" oyu vereceklerine ilişkin kampanyaya start veren muhaliflere sert çıkarak, "Başka partilerin vesayeti altına girdiler. CHP'ye sığındılar" diye konuştu. Bahçeli, "FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminde başa

Bahçeli, muhaliflerin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde hayır kampanyasını başlattığı sıralarda Genel Merkez'de Almanya, Fransa, Belçika, Norveç, İngiltere ve Avusturalya gibi ülkeler olmak üzere Avrupa Türk Federasyonu'nun yöneticileriyle toplandı.

1992 yılında Başbuğ Türkeş'e kurulan oyunun benzerinin bugünlerde kendisi için kurulmaya çalışıldığını belirten Bahçeli, oyunun geçmişte olduğu gibi bugün de bozulacağını ifaede etti.

Federasyon yöneticilerinden Avrupa'daki "evet" oyları için çalışmalarını isteyen Bahçeli, muhaliflere de sert sözlerle yüklendi. "MHP'nin içinde muhalefet edenlerin CHP'ye ve başka partilere sığındığını, başka partilerin vesayeti altına girdiğini" ifade eden Bahçeli, "Bazı dönemlerde buna benzer durumlar yaşanabilir ama başarısız olacaklar. Büyütmeyin, önemsemeyin" dedi.

Bu arada Genel Merkez yöneticileri MHP'nin kendi kampanyasını yürütmeye devam edeceğini belirtti.

Yenikapı sinyali

Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede "Ak Parti ile MHP arasında Yenikapı gibi bir mitingin olabileceği" sinyalini de verdi. Ak Parti'den bu yönde somut teklif gelmediği belirtilirken, federasyon yöneticilerine partinin 26 Şubat'ta 5 ayrı ilde toplantı yapılacağı, bu toplantıların referandum çalışmasına dönüştürüldüğü, kampanya ile ilgili sloganların belli olduğu, kitapçıklar hazırlandığı ancak referandum şarkısı olmadığı bilgisi paylaşıldı.

ÖNDER YILMAZ

Milliyet

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.