Bahçeli'ye muhalefetten cevap var!

Bahçeli'ye muhalefetten cevap var!

Bahçeli'nin olağanüstü kongre çağrılarına verdiği "mahkemeye gitsinler" cevap, muhalefeti kızdırdı. Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi, imzaların gereğini yapma çağrısında bulundu.

MHP Genel Merkezi ile muhalefet arasındaki ipler giderek geriliyor. Devlet Bahçeli, imzaları "yok sayacağına" ilişkin mesajına muhalefetten cevap geçikmedi. Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi, keyfi davranmakla suçladı.

Muhalefetin çağrılarına Kızılcıhamam'dan cevap vereceğini söyleyen Bahçeli'nin "bombası" belli oldu. Üstü kapalı da olsa muhalefetin topladığı imzaları "yok soyacağını", kongre kararı almayacağını söyleyen Bahçeli, muhaliflere de mahkeme yolunu gösterdi

MUHALEFETTEN CEVAP GEÇİKMEDİ

Öte yandan Bahçeli'nin bu açıklamaları sonrası muhalefetin üç ismi de peş peşe açıklama yaptı. İmzaların toplanması halinde kurultayın
hukuken zorunlu bir süreç olduğunu ifade eden Sinan Oğan, Bahçeli'nin Kızılcıhamam'daki açıklamalarının liderlik sorumluluğuyla bağdaşmadığını ileri sürdü.  Hukuki yollara başvurulması halinde bunun tek sorumlusunun Devlet Bahçeli olacağını söyleye Oğan. "Delegelerimiz imzalarını sunduktan sonra sayın genel merkez yönetimimizin ülkücü iradeye saygının da bir gereği olarak görevini yerine getirmemesi halinde delegasyonumuzu temsilen başvuracağımız hukuki yolların yegane müsebbibi Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetimi olacaktır. Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz" diye konuştu.

TWITTER'DAN CEVAP

Meral Akşener ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahçeli'yi keyfilikle suçladı, "Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonra da tüm Türkiye'de ispatlayacaktır" diye konuştu.

"BAHÇELİ BİLİNEN SÖZLERİ TEKRAR ETTİ"

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, olağanüstü kurultay talebinin yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik olduğunu belirterek, "Ülkücü iradenin gereğini yerine getirmek üzere büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkeze sunacağız" dedi.

Aydın, Bahçeli'nin Kızılcahamam kampı sonrası konuşmasında, muhaliflere kapıyı kapatması ve haklarını mahkemede aramalarına yönelik sözlerine ilişkin, "Genel Başkanımız olağanüstü kurultay konusunda bilinen görüşlerini tekrar etmiştir" ifadelerini kullandı.

"İMZALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

Olağanüstü Kurultay talebi yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik taleptir. Bu talep, MHP'ye oy veren milyonların sesidir. Bu talep Ülkücü iradenin bir gereğidir. Genel Başkanımızın da sık sık vurgu yaptığı Ülkücü irade, tüzükteki yeter sayının çok üzerinde bir sayıyla bir talepte bulunuyorsa bunun gereği hukuk ve demokrasi çerçevesinde mutlaka yerine getirilmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.