Bakan Açıkladı! 97 Bin Atama Yapılacak

Bakan Açıkladı! 97 Bin Atama Yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında yaklaşık 97 bin kamu görevlisi ataması yapılacaktır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında 2008 mayıs-2015 aralık döneminde 2 milyon 97 bin 921 çalışan ile 160 bin 133 işyerinin kayıt dışı olduğu tespit edilerek, kayıt altına alındığını söyledi.

Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda, küresel olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansını önemli ölçüde devam ettirdiğini belirtti.

Bakan Soylu, yurt dışı işçi hizmetlerine değinerek, yurt dışındaki vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

29 ülkedeki 57 yurt dışı teşkilatı birimi ile vatandaşların haklarının korunması yönünde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Soylu, yurt dışı teşkilatın her yıl ortalama 400 bin vatandaşa doğrudan ulaşarak hizmet verdiğini ifade etti.

Kamuda nitelikli personel istihdamına önem verdiklerine işaret eden Soylu, "2016 yılında yaklaşık 97 bin kamu görevlisi ataması yapılacaktır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.