Bakan açıkladı: Gülen'in kaçma ihtimali var!

Bakan açıkladı: Gülen'in kaçma ihtimali var!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in ABD'den kaçma girişiminde bulunabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu darbe girişimi sonrası gelişmeleri Haberturk TV'de canlı yayında değerlendirdi. Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunun tartışılmaz olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması ve Türkiye'ye gönderilmesi talebinin ABD'ye gönderildiğini söyledi.

"GÜLEN'İN KAÇMA İHTİMALİ VAR"

ABD'den bu konuda şimdiye kadar gelen bir cevap olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, 'Gülen için 17-25 Aralık sürecinden itibaren her seviyede iade istedik. Bu şahıs kaçma teşebbüsünde bulunabilir. ABD'nin bunun için gerekli önlemleri alması beklenir' dedi.

ABD ZİYARETİ

Çavuşoğlu önümüzdeki hafta yapacağı ABD ziyaretine ilişkin, "Kerry ile bir görüşme yapacağız, güvenlik ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Hem siyasi, hem hukuki kanatlarda temaslarımız olacak. Vermemiz gereken mesajları vereceğiz. Oraya gitme amacımız Gülen'in iadesi. " dedi.

İADE EDİLMEZSE NE OLACAK?

'ABD'nin Gülen'i iade etmemesi durumunda ilişkilerin nasıl etkileneceği' sorusuna ise  "Böyle kötü bir senaryoyu düşünmüyoruz bile. Çünkü ABD bizim müttefikimiz. Gerçi vatandaşımız bizim ABD'ye müttefik dememize bile kızıyor.Bir ülkede darbe girişimi yapan bir terör örgütü var ve bu terör örgütü lideri bizde yaşıyor. ABD istiyor, Türkiye vermiyor. ABD ne hissederse, biz de hissederiz. Çünkü darbe girişiminde bulunan, darbe basit bir terör saldırısı da değil, bir terör örgütünün başı bir ülkede yaşıyorsa ve ABD onu bize vermediği zaman ilişkilerimiz etkilenir. Biz bu noktaya gelmek istemiyoruz. ABD'den terör örgütü başını kendi ülkesinde tutmasını istemeyiz. İşbirliği ve anlaşmalar çerçevesinde iadesini isteriz.  "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.