Bakan Avcı, Eskişehir MEM'deki Hatasından Dönecek Mi?

Bakan Avcı, Eskişehir MEM'deki Hatasından Dönecek Mi?

Eğitim Birsen Eskişehir 1 No'lu Şubesi, ESİMDER ve TÜMSİAD tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan'ın Din Öğretiminden Sorumlu İl Müdür Yardımcılığı görevinden alınması şiddetle protesto edildi.

Eğitim Birsen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Muammer Karaman gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı'nın okullara gönderdiği elektronik postayı görevini yapmak olarak değerlendirdi. Karaman, "Din, ahlak ve değerler alanı kapsamında yer alan seçmeli derslerden Kur’an-ı Kerim, Hz Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda öğrenci ve velilere sağlıklı bilgilendirme yapılmasını isteyen, bu derslerin toplum olarak ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ile duygusal bütünlüğümüze olan katkısına işaret ederek teşvikini talep eden bir elektronik postayı gönderen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının sürdürdüğü Din Öğretiminden Sorumlu İl Müdür Yardımcılığı  görevinden alınmasını şiddetle protesto ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
Vatandaşların Kafasındaki Önyargıyı Kırmak İçin Bilgilendirme Şart
 
Karaman, vatandaşların kafasında  Eski Türkiye olarak adlandırılan dönemden kalma ön yargı olduğuna değinerek, "Eski Türkiye olarak adlandırılan dönemde ders kitaplarının içersinde başörtülü kapalı kadın resimlerinin üzerinde çağdışı kıyafet denilerek çarpı(x) işareti bulunurdu. Osmanlı alfabesinde yer alan harfler üzerinde de aynı işaret bulunur aynı yaftalama yapılırdı. Uzun yıllar süren bu kendi değerlerine inancına düşman saldırıya maruz kalarak yetişen nesiller  bu saldırının etkilerini üzerlerinden atabilmiş değillerdir. Dolayısıyla bahse konu dersleri seçtiğinde çocuklarının bir zarara uğrayacağından endişe etmektedir. Kur’an-ı Kerim , Peygamberimizin Hayatı derslerinin  müfredatta yer almasını karşı devrim olarak adlandırıp milletin inanç  ve değerlerine duvar olma basiretsizliği ve siyasetsizliği içinde kıvranan siyasi parti ve sendikaların yürüttüğü kara propagandanın etkisini aşmak için kesinlikle ciddi bir bilgilendirme ve  teşvik çalışması yürütmeye ihtiyaç vardır." dedi.
 
"Bu olayı 28 Şubat dönemi ceberutluğu korkusuyla yapılan uygulamalara benzetiyoruz." 
 
Bu konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’e partisinin bile “din karşıtı görüntüyü silmek için uğraşırken böyle bir konuyu gündeme getirdin”  diyerek tepki gösterdiğini söyleyen Karaman, "CHP’ye ilgi duyan köşe yazarlarının  partiye sıkıntı yaşatacağını düşünüp yazılarında hiç yer vermemeyi tercih etmişken MEB’in görevini yapan İl Müdür Yardımcısı’nı görevinden almasını 28 Şubat dönemi ceberutluğu korkusuyla yapılan uygulamalara benzetiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Cumhurbaşkanımız inançlı bir nesile olan ihtiyacımızı vurguluyor"
 
Karaman konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Devletimizin en tepesine %52 oyla seçilerek gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan katıldığı her program ve bulduğu her fırsatta inançlı bir nesile olan ihtiyacımızı inançlı nesiller yetiştiren okullara olan ihtiyacımızı vurgularken bu yapılan nasıl izah edilecektir. Bu derslerin seçimi için gayret gösteren okul yöneticilerine İl Md Yrd görevden aldırdık seni de görevden aldırırız tehditleri CHP’li siyasetçiler ve sendikacılar tarafından başlayan tehditler bu dersleri seçecek öğrencilerin sayısını azaltırsa vebali kimin olacaktır."
 
USluer, Mısır'da Darbe Mağdurlarıyla Dalga Geçen Bir Siyasetçidir
 
Karaman, Kur’an-ı Kerim dersinin seçimi tavsiyesini demokratik bulmayan Gaye Usluer'e yüklendi. “ Sandıkla geldim diyen Mursi, üç günde gitti” diyerek darbenin mağdurlarıyla dalga geçen bir siyasetçi olarak demokrasi anlayışını zaten ortaya koymuş biridir. Kendisinin tıp alanında enfeksiyon uzmanı olarak biliyoruz.  Ancak Gaye Usluer’in darbeyi alkışlayan görüşleri ortaya koyuyor ki enfeksiyon uzmanlığı kendisini darbe enfeksiyonuna yakalanmaya mani olamamıştır. İl Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan’ın görevden alınmasını çok yanlış bulduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, bu yanlışlığın gençliğimiz ve geleceğimiz için çok önemli olan derslerin seçimine olumsuz etkileri olacağından endişe ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan attığı bu yanlış adımı geri almasını, kamuoyunun duyduğu endişeleri giderecek uygulamaları devreye sokmasını bekliyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
ajans 26

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.