Bakan Avcı, Paris'te Görev Yapan Öğretmenlerimiz ile Buluştu

Bakan Avcı, Paris'te Görev Yapan Öğretmenlerimiz ile Buluştu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avrupa ülkelerinde bulunan yurt dışı temsilciliklerine en kısa zamanda eğitim müşaviri atamasının yapılacağını söyledi.

Bakan Avcı, Fransa'da görev yapan öğretmenler ile Paris Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Başkonsolos Turgut Kural, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız'ın da katıldığı toplantıda, öğretmenlerin sorun, istek ve görüşleri dinlenerek istişare edildi.

 

Bakan Avcı, öğretmenlere tatil gününde geldikleri için teşekkür ederek, "Çok fazla konuşmayacağım, çünkü sizleri dinlemek üzere buraya geldim. Ancak sizler ifade etmeden ben ilk sorunuzun cevabını vereyim: Tamam, 4 yıldır müşavir gönderemedik. Sadece burada değil, Almanya'da da İngiltere'de de hiçbir yerde eğitim müşavirimiz olmadığını biliyoruz. Bunu kendimizce meşrulaştırmaya çalıştığımız, ama bir türlü tam meşrulaştırmayı gerçekleştiremediğimiz gerekçeleri de var. Bunların başında; yurt dışı görevlendirmelere ilişkin daha önce hazırlanmış olan yönetmeliğimizin Danıştay tarafından iptal edilmiş olması geliyor. İnşallah en kısa zamanda hazırladığımız yeni yönetmelikle bunları aşacağız. Paris başta olmak üzere bütün yurtdışı teşkilatlarımıza müşavir atamasını yapacağız. O süreç tamamlanana kadar da en azından şunu yapacağız; görevlendirmelerle bunları halledeceğiz, daha sonra kalıcı çözümler için de yönetmeliği yayınlayacağız" dedi.

 

Bakan Avcı, yurt dışında görev yapan öğretmenlerin sağlık harcamalarınına ilişkin prosedürü azaltan ve ödeme sürelerinin kısaltılmasına yönelik ilgili kurumlarla temasa geçileceğini de ifade etti. Daha sonra Paris'te görev yapan 64 öğretmen, sırasıyla söz alarak görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum