Bakan Avcı'dan Tavsiye: Örgütlenin!

Bakan Avcı'dan Tavsiye: Örgütlenin!

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki vatandaşların yaşadıkları ülkelerde örgütlenerek yasal hakların daha kolay elde edebileceği konusunda biraz ihmallerinin olduğunu söyledi.

Bakan Avcı, Almanya´nın Hamburg Başkonsolosluğu’nda verilen iftarda Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.

İftarda konuşan Bakan Avcı, Hamburg’da çift dilli eğitim konusunda bir protokol imzaladığını anımsatarak, bu uygulamanın yaygınlaştırılması ve Almanya’nın bütün eyaletlerinde yürürlüğe konması durumunda Türk çocukları için güzel bir iş yapılmış olacağını ifade etti.

Bunu sadece Almanya’daki çocuklar için yararlı bir çalışma olarak görmediğini ifade eden Bakan Avcı, bu deneyimden Türkiye’de de çok yararlı sonuçlar üretilebileceğini kaydetti.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan haklarını talep etmeleri çağrısında bulunan Bakan Avcı, "Gerek bugün muhataplarımızla yaptığımız görüşmede gerekse başka  vesilelerle yine başta Almanya olmak üzere vatandaşlarımızın bulunduğu ülkelerin temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde hep şunu hissettim. Biz bulunduğumuz ülkelerde ne tür yasal haklara sahip olduğumuzu ve bunları organize bir biçimde örgütlenerek nasıl daha kolay elde edebileceğimizi maalesef biraz ihmal ediyoruz’’ diye konuştu.

Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının gayretlerini bildiğini ifade eden Bakan Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
"Her kesimden, Türkiye’nin farklı bölgelerinden, farklı iştigal alanlarından sivil toplum kuruluşlarımız kendi açılarından elden geldiği kadar bu konuda katkıda bulunuyorlar. Ama bu yeterli değil. Hala bizim buralardaki nüfusumuzla doğru orantılı bir baskı grubu oluşturabildiğimizi söyleyebilecek durumda değiliz. Bunun için gayretlerimizi biraz daha işbirliğimizi de artırarak, daha sık sinerjiyi büyüterek, birbirimizle daha fazla hem hal olarak, tanış olarak, Yunus Emre’nin dediği gibi ´önce tanış olup sonra işi olay kılarak´ bu avantajımızı daha ileri noktalara taşıyabiliriz.’’

Millî Eğitim Bakanlığı olarak daha yapacak çok işlerinin bulunduğunu ve eksikliklerin farkında olduklarını ifade eden Bakan Avcı, yurt dışındaki temsilciliklerde boş olan eğitim ataşe ve müşavirlikler konusunda yönetmelik hazırlandığını ve başbakanlığa gönderildiğini, buradan netice çıktıktan sonra ataşeliklere ve müsteşarlıklara takviyede bulunacaklarını yineledi.

"Sizlerden gelen talepleri, sorunları bugün muhataplarımıza ilettik. Bize düşen kısmı da not aldık’’ diyen Bakan Avcı, "Ben seçim bölgem Eskişehir’de sık sık söylüyorum. Bir takım talepler karşısında yapamayacağımız işin sözünü vermiyoruz. Bir şeyi söz vermişsek de onu yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onun için yapabileceklerimiz var, yapamayacaklarımız var. Yapabileceklerimizi söz vermiş durumdayız. Onları da inşallah bir dahaki buluşmamızda yapmış olarak buluşuruz’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.