Bakan Avcı'dan Yarıyıl Tatili Açıklaması

Bakan Avcı'dan Yarıyıl Tatili Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan 'sömestr tatili' açıklaması

Bakan Nabi Avcı, ‘Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi’ kapsamındaki ‘Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı’na katılmak üzere Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlardan 80 bin öğrencinin etkilendiği" yönündeki açıklamaların hatırlatılması ve bu öğrencilere yönelik yoğunlaştırılmış eğitimle ilgili bilgi istenmesi üzerine Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar. Telafi eğitimleri, hafta sonları ve gerekirse sömestr tatilinin bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu kayıp günlerimizi inşallah telafi edeceğiz."

Telafi eğitimleri için okul bazında plan yapacaklarını bildiren Avcı, gönderdikleri genelgeyle bu konudaki yetkiyi valiliklere verdiklerini anımsattı.

Bakan Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 1 aya uzatılacağına ilişkin haberlerle ilgili de, "Öyle bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı.(hurriyet.com.tr)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.