Bakan Dinçer hakkında suç duyurusu

Bakan Dinçer hakkında suç duyurusu

Suçlamaları ile Eğitim Sen’i Hedef Gösteren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Genel Başkanımız Ünsal Yıldız, "Milli Eğitim Bakanı bu asılsız suçlamalarıyla sendikamız içinde bir tartışma yaratmaya çalışmaktadır. Ancak Bakan‘ın istediği tartışma, sendikamızda asla vücut bulamacak bir tartışmadır. Çünkü, Eğitim Sen, farklılığın bütünlüğünün, çok renkliliğin ortak mücadelesinin örgütüdür. Bakan‘ın sendikamız hakkında bu tip asılsız suçlamalarda bulunmasının nedeni, çok renkliliğinden aldığı güçten beslenerek büyüyen örgütümüzün 4+4+4‘e karşı sürdürdüğü mücadeledir" dedi.

Genel Başkanımız Ünsal Yıldız‘ın açıklamasının tam metni:

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir gazeteye verdiği röportaj ve iki farklı haber kanalına yaptığı açıklamalar ve bulunduğu makama yakışmayan suçlamalarıyla doğrudan sendikamızı hedef göstermiş, kamuoyunu yanlış ve taraflı açıklamalarıyla yönlendirmeye çalışmıştır. Bakan Dinçer, Eğitim Sen`in 4+4+4 dayatmasına karşı başından bu yana yürütmüş olduğu mücadeleden duyduğu rahatsızlığı tamamen kişisel hırs ve düşünceleri ile dışa vurmuş, bunu yaparken Türkiye`nin dört bir yanında örgütlü olan sendikamızı suçlamaktan geri durmamıştır. 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, basına yaptığı açıklamalar ile eğitim bilimcileri, çocuk gelişim uzmanlarını, sendikaları, çocuklarının geleceğinden endişe duyan aileleri "PKK yanlıları" ve "laikçi" olarak doğrudan suçlamış ve hedef haline getirmiştir.

Bakan Dinçer`in, 4+4+4`e ilişkin olarak toplumun geniş bir kesiminden yükselen tepkileri dikkate almak yerine, suçlayıcı ve hedef gösterici açıklamalar yapmış olması, açıkça Eğitim Sen`i ve onun mücadelesini hedef gösteren bir tutum içerisinde olması kabul edilemez. Bakan Dinçer`in açıklamaları düşünceleri ifade etmesinin çok ötesinde, ortada herhangi bir yargı kararı olmamasına karşın sendikamızı kastederek söylediği cümleler açıkça suç teşkil etmektedir. 

Eğitimde 4+4+4 sistemi içerisinde 66 aylık çocukların okula gönderilmesinin kamuoyunda yarattığı tepkiler karşısında, Eğitim Sen yönetici ve üyeleri yaptıkları açıklamalarda tamamen bilimsel gerekçelerle durumun sakıncalarını anlatırken, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilere de "Rapor Almayın, Okula da Göndermeyin" çağrısı yapmıştır. Bu, bilimsel veriler ışığında henüz ilkokul çağında olmayan, ancak bakanlığın zorlamasıyla uygulanmak istenen bir düzenlemeye karşı gösterilen demokratik bir eleştiridir. Suç olan okulöncesi çağda olan 60-72 aylık çocukları zorla ilkokula başlatmaktır. 

Eğitim Sen, bu ülkenin temel yapı taşları olan öğretmenlerimizin ve diğer eğitim emekçilerinin, ekonomik ve sosyal sorunlarını büyük bir titizlikle ele alan, tüm eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi için mücadele eden yasal bir örgüttür. Hiç kimse Eğitim Sen`i yasa dışı ilişkiler içinde olan bir sendika gibi göstermeye çalışarak kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve hedef gösterme hakkına sahip değildir. 

Başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olmak üzere, herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Eğitim Sen eğitime ilişkin tüm sorunlarda bilimsel gerçeklerden yana taraftır. 4+4+4 sistemine ilişkin eleştiri ve görüşlerimizi dikkate alıp gereğini yerine getirmekten aciz olanların, topluma karşı sorumluluklarını görmezden gelerek, sendikamız hakkında doğrudan suçlayıcı ifadeler kullanması kabul edilemez. 

Örgütlü olduğumuz eğitim hizmet kolunun en üst makamında yer alan Bakan Dinçer`in açıklamaları ile sendikamızı hedef göstermesi, açıkça hukuka aykırıdır. Bu nedenle bugün burada yaptığımız suç duyurusu ile Bakan Dinçer`in dokunulmazlığının kaldırılarak hakkında soruşturma açıl­masına izin verilmesini, sendikamızı hedef gösteren sözlerinin kanıt olarak kabul edilmesini ve kamu da­vası açılmasını talep ediyoruz. Hiç kimsenin çocuklarımızın geleceği ile oynamasına izin vermeyeceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.