Bakan İsmet Yılmaz "Taş Mektep'te"

Bakan İsmet Yılmaz "Taş Mektep'te"

Türk ordusunun destansı mücadelesini en iyi anlatan milli şair, dertli şair merhum Mehmet Akif Ersoy'un ahirete irtihal edişinin 80. seneyi devriyesinde Ankara Atatürk Lisesi'nde, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy'u

Türk ordusunun destansı mücadelesini en iyi anlatan milli şair, dertli şair merhum Mehmet Akif Ersoy'un ahirete irtihal edişinin 80. seneyi devriyesinde Ankara Atatürk Lisesi'nde,  Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi.  Düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra birçok siyasetçi ve bürokrat da katıldı.

Eski tarım ve Köy İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sami Güçlü Bey'in himayesinde gelişen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında ülkemizin değişik şehirlerinden yüzlerce genç, medeniyetimizin yetiştirdiği güzide düşünür ve edebiyatçıların eserlerini okuyorlar ve bu kapsamda paneller düzenliyorlar.  İlk emri "OKU" olan bir dinin mensuplarının evelemirden yapması gereken birinci görevin bu olduğu bilinciyle okuma çalışmalarını hayatlarının merkezine koyan gençler aynı zamanda damıttıkları hasıl olan bilgileri de paneller düzenleyerek gençlerle de paylaşıyorlar. Yazma ve düşünme alanında ülkemize büyük katkılar sağlayacak ve yarının ediplerini/ düşünürlerini yetiştirecek bu proje pek çok faydayı da sinesinde barındırıyor.

Çanakkale'de Mehmetçiğin canı pahasına yazdığı destanı kalemiyle ölümsüzleştiren Milli şairimiz her türlü övgüyü sonuna kadar hak ediyor. Zira Allah uğruna şehit olanlar olduğu gibi "Allah'ın şairleri" de vardır. Milli şairin kurtuluş mücadelemize verdiği büyük katkı ve onun edebiyat/ düşünce dünyamızda açtığı çığır yüzyıllarca yad edilmeye değer. Bu kapsamda  Ankara Atatürk Lisesi'nde , Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında bir anma etkinliği düzenlendi. Yaklaşık bir yıldır gençlerin Mehmet Akif  Ersoy üzerine yaptıkları okumaları sundukları panelde Akif'in sanatı, şahsiyeti, milli mücadeleye sunduğu katkılar anlatıldı.

Etkinlik kapsamında etkileyici bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Akif'in dürüstlük abidesi olan şahsiyetinden ve etrafındaki diğer düşünürler tarafından nasıl algılandığı üzerinde durdu. Etkinliğe: Yazar Rasim Özdenören, Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt,  Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 22. Dönem Kütahya Milletvekili Alaattin Güven, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ve siyaset ve bürokrasiden katılımlar oldu. Tören Mehmet Akif Ersoy konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla son buldu.

image006-006.jpg

image002-050.jpg

 

image001-051.jpgimage003-037.jpgimage005-014.jpg

memurpostasi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.