Bakan Şimşek'ten Öğretmenlere Şok Sözler

Bakan Şimşek'ten Öğretmenlere Şok Sözler

Maliye Bakanından İngilizce öğretmenlerine sitem

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da çocuklarla sohbet etmiş. 

Vatandaşlarla çay içtiği sırada elini öpmeye gelen 12 yaşındaki Abdullah Kaya'ya İngilizce ismini soran Şimşek, yanıt alamaması üzerine, "Yazık, günahtır. İngilizce öğretmenlerine mesaj veriyorum. Allah için ya, 2 yıl eğitim görüyor. İki cümleyi zor kurdu. İki yıldır İngilizce öğretim gören çocuklar bir şey öğrenememiş" diye yakınmış.

Şimşek, Kaya'ya,"Bir ara gel de sana İngilizce ders vereyim de İngilizce nasıl oluyormuş görsünler" demiş.

Bu yaşanan olay ve sayın bakanın sözlerini tam bir sıkandal olarak görüyoruz. 

Şimdi biz de öğretmenler adına sayın bakana soruyoruz:

1. Sayın bakan çocuğa niçin Türkçe değil de, İngilizce ismini soruyor? Acaba sayın bakan kendini Türkiye değil de başka bir memlekette mi sanıyor?

2. 12 yaşında bir çocuk, acaba heyecanından vs. başka bir sebeple düzgün cevap vermemiş olabilir mi? Sayın bakan bir iki soruya beklediği cevabı alamayınca neden hemen yargılama yapıyor? Bir kaç soruya düzgün cevap verseydi o zaman eğitimde sorunumuz kalmamış mı diyecekti?

3. Sayın bakanın ingilizce öğretme merakı da nereden geliyor? Batman'da ve Türkiye'de acaba kaç öğrenci sayın bakan gibi yurt dışlarında dil eğitimi alma imkanına sahip oldu da, ingilizce öğrenemedi?

4. Sayın bakan "Ben sana ders vereyim, ingilizce nasıl oluyormuş görsünler" sözü ile ne demek istiyor? Bu sözleriyle ingilizce öğretmenlerini hafife almış olmuyor mu? Sayın bakan kendine çok mu güveniyor?

5. Eğitim sisteminde ve İngilizce dil eğitiminde sayın bakan bir sorun tespit etmiş gözüküyor. Peki 10 yılı aşkın mensup olduğunuz ve bakanlık yaptığınız hükemetiniz bu sorunları görmüyor mu? Görmüyorsa niçin görmüyor? Görüyorsa neden çözüm üretilmiyor? 

6. Bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Suçu hemen öğretmenlere atmak çözüm mü?

7. Sayın bakan, ingilizce öğretme merakı işinden zaman bulursanız, biraz da sorumlu olduğu Türkiye Ekonomisi ile ilglenseniz. Yoksa Türkiye Ekonomisi çok süper, güllük gülistanlık da biz mi farkıda değiliz?

Teoman Yalçın

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum