Bakan Süleyman Soylu'dan 4/C açıklaması

Bakan Süleyman Soylu'dan 4/C açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek ek ödeme davası kazanmış 4/C personele, mahkeme kararına göre kazanımlarının devamını, 4/C’lilerin Toplu Sözleşmenin 36. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince “Tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır” hükmünün bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Görüşmede Yalçın, 36. Maddenin 1. Fıkrasında yer alan “Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunluluğu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere ilgili yer ve birimlerinde memur ve sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların, KİT’lerdeki sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır” hükmü ile 37. Madde de yer alan refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi, kadro dereceleri, sivil memurların hukuki durumları ile işçilikte geçen sürelere ilişkin konularda yapılması gereken çalışmaların ivedi sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

 

KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri, DHMİ personeline havacılık tazminatı gibi konularında Toplu Sözleşme kapsamında çalışma yapılmasına karar verilen konular olduğunu vurgulayan Yalçın, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Bakan Soylu ise, ivedilikle 4/C’lilerin ek ödemeleriyle ilgili yaşadıkları sorunlarını ilgili bakanlarla görüşeceğini, KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personellerin temel ücretleri ve DHMİ personeline Euro kontrolünden ödenmesi gereken miktarla ilgili çalışmanın tamamlanarak YPK’ya sunulduğunu açıkladı, YPK’daki bakanlarla görüşerek toplu sözleşme sürecinde verilen süre olan 31.01.2016 tarihinde hayata geçmesi için gayret edeceğini söyledi.

Bakan Soylu, diğer konularda da Devlet Personel Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmaların sürdüğünü, gerek hizmet kolları gerekse genel toplu sözleşmede verilen sözlerin yerine getirileceğini belirtti..

Görüşmede, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu’da hazır bulundu.

Haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.